Amaç restore sonuç fiyasko

Ayasofya Camii’nin restorasyonu sırasında ortaya çıkan görüntüler pes dedirtti. Çöp ve inşaat molozları içinde ziyarete açık olan mekânın hali turizmi olumsuz etkiliyor.

24 Haziran 2019 Pazartesi 10:13
Amaç restore sonuç fiyasko

ÖZENSİZ ÇALIŞMA

Trabzon’un önemli turizm merkezlerinden olan Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesinin ardından başlatılan restorasyon çalışmalarındaki özensizlik eleştirilerin odağı oldu. Anıtlar Kurulu’nca gerçekleştirilen ve 2 milyon liranın üzerinde bir bedelle yapılacak ‘Ayasofya Camii 2018-2019 Yılları Onarım İşi’ nedeniyle cami sahasında ortaya çıkan görüntüler tedbirsizlik ve rezalet olarak yorumlandı.

CAMİ DEĞİL ŞANTİYE

Restorasyon sırasında Ayasofya’nın ziyarete açık olması da rezaletin boyutunu arttırdı. İnşaat molozları ve çöpler arasında, camiyi ziyarete giden turistlerin karşılaştığı manzaranın, turizme ciddi zararlar vereceği söylendi. Şantiye sahası olarak nitelendiren alanda işçilerin baret, eldiven, emniyet kemeri, fosforlu yelek kullanması istenirken ziyaretçilerin güvenliksiz bir şekilde alana girebilmesi de pes dedirtti.

YETKİLİLER DEVREYE GİRSİN

Ayasofya Camii ziyaretçileri geçtiğimiz günlerde aşırı yağışlar nedeniyle bir duvarı da yıkılan Ayasofya Camii’nin harap görüntüsü karşısında yetkililerin devreye girmesi gerektiğini belirtti. içeride çevre düzenlemesiyle ilgilenecek bir görevlinin olmayışı da ziyaretçilerin şikayetçi olduğu konular arasındaydı. Ayasofya Camii restorasyon çalışmasının 20 Şubat 2020’de bitmesi bekleniyor.

sonnokta gazetesi 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.