Aman hata yapmayalım

Trabzon’da yılan hikayesine dönen dolmuş yenilenmesine dair sistemin açıklanması an meselesi. Ancak, Trabzonlu tarihi fırsatın kaçırılıp hatalı bir karar alınmasından çekiniyor

28 Şubat 2020 Cuma 09:14
Aman hata yapmayalım

İKİ SİSTEME İNDİRGENDİ
Trabzon’da şehir içi trafiğinin yükünü çeken dolmuşların yenilenmesine dair taraflar arasında aylardır yapılan toplantıların ardından bir orta yol bulunamadı. Tartışılan sistemlerin arasında son olarak 12+1 ve 17+1 sistemlerine indirgenen yenileme süreci dolmuş esnafını ikiye böldüğü gibi siyasi arenada da bir ortak görüş hakim olmadı.

BÜYÜK ÇEKİNCE VAR!
Engellilere uyum, kartlı sistem, modernizasyon ve ulaşım sıkışıklığının rahatlaması adına 17+1 sisteminin daha geçerli olduğu görüşü şehirde hakim olurken konunun uzmanları da bu görüşü destekliyor. Dolmuşların yenilenmesi Trabzon’un önünde tarihi bir fırsat olarak dururken hatalı bir karar alınması konusunda ise şehirde bir çekince mevcut.

Trabzonlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun açıklayacağı yeni sisteme kilitlenmişken birkaç dolmuş şoförü istedi diye şehir nüfusunun hiçe sayılmamasını istiyor.
 

sonnokta gazetesi 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.