Ameliyat tele takıldı

Üniversite ile devlet hastanelerinde ilaç ve medikal malzeme sıkıntısı bitmek bilmiyor. KTÜ Farabi Hastanesi’nde ameliyatlık hastanın yakınlarından ameliyat teli istendi .

18 Aralık 2018 Salı 09:00
Ameliyat tele takıldı

KRİZ BİTMEK BİLMİYOR

Türkiye’deki ekonomik kriz ve döviz kurundaki artışa bağlı olarak yapılan zamlar hastanelerde sağlık hizmetlerinin aksamasına neden olmuştu. Türkiye’nin pek çok üniversite hastanesinde üst üste yapılan açıklamalarla sağlık ekipmanlarının fiyatlarının arttığından temininde güçlükler yaşandığı ileri sürülerek hayati öneme sahip ameliyatlar dışındaki ameliyatların yapılmaması çağrısında bulunulmuştu.

MALZEMELER HALKTAN

Eylül ayında “Bazı hastalarda hayat kurtarıcı olarak uygulanan plazmaferez tedavisi için gerekli olan ‘Terapötik Aferez Seti’ stoklarımızda tükenmiş olup, çıkılan tüm satın alımlara hiçbir firma teklif vermediğinden dolayı alım gerçekleştirilememiştir” açıklaması yapılan KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde bu kez başka bir skandal yaşandı. Ameliyat telinin olmadığı hastanede hasta yakınlarından temin etmeleri istendi.

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.