Araklı'da altın rezervi kesinleşti! Yazın sondaj var

Başkan Recep Çebi: “Araklı ilçemizde altın rezervi bulunduğu kesinleşti ve bu açıklandı. Yazın inşallah sondajlar yapılacak.”

15 Nisan 2021 Perşembe 12:08
Araklı'da altın rezervi kesinleşti! Yazın sondaj var

SONNOKTA RÖPORTAJ - Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi gazetemize açıklamalarda bulundu. Çebi şunları dile getirdi: “Korona hastalığında 1 yılı doldurduk ama görev de beklemiyor. Dolayısıyla biz Cumhurbaşkanımızın himayesinde koronavirüs ile mücadeleye devam ediyoruz. kaymakamlığımızla, başkanlarımızla, daire amirlerimizle; vatandaşlarımızı uyarma noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hastalarımız, temaslılarımız, hastaneye yatanlarımız var ama her şey kontrol altında. Ölenlerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlarımıza sağlık diliyoruz. Aşı konusunda her şey güzel ilerliyor. Sağlık Bakanlığımızın koronavirüs konusunda söylediklerine uymak zorundayız. Aşının koruyuculuğu var ve sırası gelen vatandaşlarımızdan aşılarını olmalarını istiyoruz. Çünkü bu hastalık aşı ile birlikte maske, mesafe, temizlik kurallarına uyarak bitecektir.”

TİCARET MERKEZİYİZ
“Siyasette eskiyim, 1983 yılında siyasi hayatım başladı. Siyasetin her basamağında görev aldım. Şimdi üçüncü dönem Araklı ilçemizde Belediye Başkanlığını severek yapmaktayım. Şunu iftiharla söyleyebilirim ki görevde olduğumuz belediyenin en alt kademesindeki arkadaşımızdan en üst kademedeki arkadaşımıza kadar hep birlikte arkamıza dönüp baktığımızda güzel işler yaptığımızı söyleyebilirim. Eksiklerimizin hemen hemen hepsini tamamladık ama eksik tabii ki bitmez. Biz tamamladıkça eksikler gelecek, yenilikler gelecek ve icraatlar yapılmaya devam edecek. Araklımız Trabzon’umuza 30 kilometre mesafede olan bir sahil ilçesi. İlimizin güneye açılan kapısı. Yayları ile beraber doğuya, batıya açılan kapıları ile birlikte ticaret merkezi bir ilçeyiz. Buraya il dışından gelenler ilçemizi çok sevdiklerini söylüyor. Biz de ilçemizi daha da cazip hale getirmek için güzelliklerin üzerine daha çok güzellik koymak için çalışmalar sürdürüyoruz.”

Çebi, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Selahattin Özcan’a konuştu

GÖÇÜ ENGELLENEK İÇİN PROJE GELİŞTİRDİK
“Eski mimariyi değiştirmek istedik ve caddeleri üst yapısı ile altyapısı ile yağmur suyu ile kanalizasyonu ile beraber kapsamlı çalışma yapıyoruz. 2014 yılında Trabzon büyükşehir olunca köylerimizin mahalleye dönüşmesi ile bu mahallelerimize de hizmet vermeye başladık. Hizmet ağımız çok fazla, 2400 kilometre yol ağı var ki en uzak mahalle 54 kilometre, oraya da hizmet götürüyoruz. Mahalle yollarımızın yüzde 50’sini beton asfalt şeklinde kapladık. Bazı yollarımızda eksikler var ama ambulansımızın çıkamadığı bir yolumuz yok. Ekiplerimiz de 24 saat görevde. Araklı ilçemizde 48 bin 700 nüfusumuz var, göçü engellemek için istihdam oluşturmanın gerektiği bilincinde proje geliştirdik.”

HiZMET YAPTIK REKLAM YAPMADIK
“AK Parti döneminde 60 dönümlük araziye sanayi sitesi yaptık, örnek gösterilebilecek bir yatırım oldu. Araklı ilçemizdeki tüm sanayi esnafını bir site içerisine topladık. Bu önemliydi ve çözülemeyen bir sorundu. Çünkü her binanın altındaki bu tarz dükkanlar vardı ve bu rahatsızlık veriyordu. Aynı zamanda şuanda esnafımız 100 bin TL’ye almış olduğu dükkanı 300-400 bin TL’ye satıyor. Dolayısı ile değerli de bir yatırım oldu. Küçük sanayi sitemiz Araklı ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Biz birçok şey yaptık ama reklamını yapmadık. Gençlerimize iş bulma konusunda Araklı’da büyük projeye başlıyoruz. Büyük Organize Sanayi Bölgesine çalışıyoruz ve yerimiz hazır. Büyük Organize Sanayi her bölgede olması gerek, istihdama katkı sunuyor.”

SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ BEKLiYORUZ
“Araklımızın ve Trabzonumuzun olmazsa olmazı Araklı Dağbaşı Salmankaş yolumuz. Bu yolumuzun 7 kilometresi bitti. Salmankaş’da ki 4130 metrelik tünelimiz bitti, arada 55 kilometrelik bölümün mutlaka yapılması lazım, dosyayı Trabzon milletvekillerimiz ile Ulaştırma Altyapı Bakanımıza götürdüm. Günde 5 bin araba geçiyor ve hemen her gün bir araba dereye düşüyor. Araklı halkımız bu sorunun çözümünü bekliyor. İnşallah bu sıkıntıyı da aşacağız.”

ÖNEM VERiYORUZ
“Turizme önem verdik, ilçemizin güneye açılan kısmında tarihi hamamlarımız, tarihi şelalelerimiz, tarihi köprülerimiz var. Pazarcık dediğimiz alanı turizme kazandırdık. Turist geldiği zaman her yeri gezmek istiyor, biz de bu bölgemizde turistik olan yerleri turizme açtık. Sahilde ki gezme yerlerinde yaşam alanları oluşturduk. Sahilimizde yürüme, koşma, bisiklet yolları yaptık.”

TAViZ YOK!
“İlçenin yüzde 81’ine doğal gaz verdik, herkes memnun. Sokağa çıktığımızda herkes bize doğal gaz ne zaman geliyor diyor inşallah bir daha ki sene yüzde 100’e ulaşacağız. Doğalgazın ilçemize kazandırılmasında milletvekillerimizin çok emeği var. Bütün Bakanlarımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Araklı ilçemizde birçok sorunu hallettik ama bir tane sorunumuz var henüz halledemediğimiz oda şu; evlerimizin sıvasız ve boyasız olması. Araklılı kardeşlerime seslenmek istiyorum, artık lütfen evlerinizin sıvasını ve boyasını yaptırın. Yoksa kanunen uygulamalar yapmak zorunda kalacağız. El birliği ile beraber bu işi halledelim. Trabzon ve Rize Caddesi’nde dış cephe kaplaması ile alakalı bir ihale yaptık. Sağ olsun Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un ve belediyemizin desteği ile yüzde 50 yüzde 50 katılımla beraber yarısını yaptık. 10- 15 gün sonra dış cephe boyasına, cephe sağlıklaştırmaya başlıyoruz. Sağlıklaştırma örnek bir proje, bunu herkes yaptırmak zorunda. Bunun tavizi yok.”

SON TEKNOLOJi FABRiKA
“Göreve geldiğimde Turp dediğimiz turizm merkezimiz için çöplerin vahşi depolamasının oraya yapılması gündemdeydi. Siyasilerimiz ve halkımız ile beraber depolamayı oraya koydurmadık. Araklı’dan çıkaramadık tabi ama bu çöpü de yok etmek, kamufle etmek gerekiyordu. İlçemizde tesis kurulmasına karar verildi, biz de asla vahşi depolama olmaz dedik. Dünyada son model olan bir tesis buraya yapıldı. Şuanda fabrikasyon şeklinde çalışılıyor, elektrik üretiliyor, göreve başladı. Belediyelerin görevlerinden bir tanesi de temizlik yapmak, temizliği yapmasak kıyamet kopuyor. Neticede çöpü insan üretiyor, aslında üretmemek daha faydalı ama geldiğimiz noktada koku üretmeyen dünyanın son teknoloji fabrikası buraya yapıldı, hayırlı olsun.”

REZERV KESİNLEŞTİ
“Araklı ilçemizde altın rezervi bulunduğu kesinleşti ve bu açıklandı. Yazın inşallah sondajlar yapılacak. Devletimize katkı olacak şekilde çalışmalara başlandı. Araklı ilçemizde vatandaşlarımızla, halkımızla uyum içerisinde çalışıyoruz. İlçemize daha çok şey kazandırmanın mücadelesindeyiz, yapmamız da lazım. Gençlerimize ait spor salonunu yıktık, yeniden yapılması için tesis yapıyoruz ilaveleri var onları yapacağız. Gençlik Merkezimizin yanında spor okulu kesinleşti, hayata geçiriyoruz. Su projemizi Büyükşehir gerçekleştiriyor, Araklı’nın 100 yıl suyunu karşılayacak çalışma onaylandı. Bu sene Ekim aylarından itibaren suyumuzu akıtacağız. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Milletvekillerimiz, İl Başkanlığımız, İlçe Başkanlıklarımız, belediyemizdeki çalışma arkadaşlarımıza ilçemize katkılarında ötürü teşekkür ediyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.