Araklı halkı insanca yaşamak istiyoruz dedi.

Çed raporları gün yüzüne çıkmıştı “Tesisi kaldırın buradan”

23 Ekim 2021 Cumartesi 17:19
Araklı halkı insanca yaşamak istiyoruz dedi.

Araklı Taşönü Katı Atık ve Entegre Tesisinin doğaya ve insana verdiği zarar gerekçesiyle yöre halkı tesise yakın bir konumda toplanarak tesisi protesto etti.  Çed raporunda yapılan usulsüzlüklere ve vahşi depolamaya karşı yöre halkı eylem yaptı. Yapılan basın açıklamasında şunlar kaydedildi: Tam 10 bin imza, binlerce şikâyet dilekçesi, onca haber, bildiri, makale ve itiraza rağmen; ısmarlama ve düzmece ÇED olur raporu çıkaran güçler...

Konuyu biliyorsunuz... Tabiatın milyonlarca yıl ilmek ilmek ördüğü muhteşem sarkıt dikit bulunan mağaraları sayan, yok saydığı yetmedi; "olur ya turizme açılır” korkusuyla tonlarca çimento ile imha eden "mağaraları turizme açalım” diyen vatandaşlara; "HEYELAN RİSKİ VAR! OLMAZ!" deyip üzerine malüm yatırımı yapan, Onlarca tabiat harikası köyün ve SANTA HARABELERİ turizm yolunun tam ortasına bu hilkat garibesini yerleştiren, Onca evi yok sayıp silip, içinde yaşayan insanları yaşarken öldüren, şimdide haksız kamulaştırma uygulamaları ile 500 yıllık atayurtlarından kovmaya çalışan, Kendilerine yapılan itirazlara karş çocuk avutur gibi "KOKMAYACAK" deyip yöre insanını küçümseyip, hor gören, "Burası heyelan bölgesi yapmayın” dediğimizde duymayıp, şimdilerde yaptıkları fabrika duvarlarının 10-20 santim yamulması karşısında başını deve kuşu misali kuma gömüp ve gelecekte yaşanacak heyelan riskini görmezden gelen, İnşaat aşamasında açtıkları ve şimdilerde vahşi depolama yaptıkları çukurun onune; TAŞÖNÜ MESİRE YERİ tabela ve görseli asarak vatandaşı resmen aşağılayan, TMMOB'un bilimsel çalışmalarla yanlış yer seçimi yapıldığını ortaya koyduğu tüm olumsuzlukları görmezden gelecek kadar bağnaz olan, Çöp kokusunu, ağır misafirler geldiğinde etrafa yaydıkları parfum kokusuyla maskeleyeceklerini zannedipj aslında astım, bronşit, KOAH ve kanser gibi birçok hastalığa neden olduklarını bilmeyecek kadar tuhaf düşünceli olan bu kitleye; SAMSUN BOLGE İDARE MAHKEMESİ, YÜCE TÜRK MİLLETİ ADINA ı Temmuz 2021 tarih ve 832 sayılı kararı ile "YAPTIĞINIZ İŞ HUKUKA AYKIRI VE PLANSIZ "açıkçası DUR dedi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devleti ise yetkilileri HUKUKA SAYGIYA. MAHKEME KARARLARINI UYGULAMAYA, ADALETİN SAĞLANMASI için bir UCUBE ÇALIŞMASINI DURDURMAYA davet ediyorum. Aceleyle yeni bir plan çıkarma telaşındasınız. 

 

Son Güncelleme: 23.10.2021 17:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.