“Arama-kurtarma kadar toplumun afetlere karşı bilinçlendirilmesi de önemli”

AKUT Arama Kurtarma Derneği Trabzon ekibi gönüllüleri, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’i ziyaret etti.

24 Aralık 2019 Salı 10:47
“Arama-kurtarma kadar toplumun afetlere karşı bilinçlendirilmesi de önemli”

AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu ve beraberindeki gönüllüler, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’i makamında ziyaret etti. Ofluoğlu, AKUT’un yürüttüğü çalışmalar konusunda Başkan Ekim’e bilgi verirken, “Arama – kurtarma faaliyetleri konusunda gerek eğitim gerekse araç – gereç olarak kendimizi sürekli hazır tutarken, toplumun afetlere karşı bilinçlendirilmesine de büyük önem veriyoruz. Özellikle öğrencilerimizin deprem ve afetlere karşı bilinçlenmesi, gençler arasında farkındalık oluşması en büyük amacımız. Bu konuda akredite seminer ekibimiz, okullarda ve isteyen kurumlarda deprem ve afet bilinçlendirme seminerleri veriyor” dedi.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim de Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan afetlerin önüne geçilmesi için tüm kurumların üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayarak, “AKUT’un faaliyetlerini takdir ediyoruz. Toplumun ve özellikle öğrencilerin bilinçlendirilmesini önemsiyoruz. Bu konuda AKUT ile işbirliği içinde çalışmak isteriz. Akçaabat’ta önümüzdeki dönemde bir eğitim programı uygulanması için planlama yapalım” diye konuştu.

KAYMAKAM KURTYEMEZ ZİYARET EDİLDİ

AKUT Trabzon Ekibi gönüllüleri Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez’i de ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi ve görüş alışverişinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.