Arapça tabelalara operasyon!

Tamamı Arapçadan oluşan tabelalara yönelik Kilis’te başlayan operasyonlar İstanbul’la genişletilirken Trabzon’daki tabelalar da mevzuatı ihlal ediyor.

20 Ağustos 2019 Salı 10:06
Arapça tabelalara operasyon!

SIRA TRABZON’DA MI?

İçişleri Bakanlığının talebiyle başlayan Arapça tabelaların yerine Türkçe tabelaların yerleştirilmesiyle ilgili yurt genelinde operasyon başlattı. Son yıllarda Trabzon’da artan tamamı Arapça tabelaların da bu kapsamda düzenlemeye tâbi tutulması beklenirken ilk olarak Kilis’te denetime başlayan yetkililer, İstanbul’da da harekete geçti.

KAŞÜSTÜ VE KONAKLAR

Valilik öncülüğünde polis ve zabıta ekiplerince yürütülen denetimlerde mevzuata göre iş yeri tabelalarının en az yüzde 75’inin Türkçe harflerden oluşmak zorunda belirtiliyor. Trabzon’da özellikle Yomra’nın Kaşüstü Mahallesi’nde ve Ortahisar’ın Konaklar Mahallesi’nde tamamı Arapçadan oluşan tabelalar yer alıyor.

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.