Arıcılar belgelendi

03 Mart 2022 Perşembe 09:35
Arıcılar belgelendi

Trabzon Arı Yetiştiricileri Birliği’nin düzenlediği Ustalık Belgesi Dağıtım Töreni, Akoluk Dolum Tesisi’nde yapılarak 261 arıcıya ustalık belgeleri verildi. Törene Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Göktaş, Tarım İl Müdürü Cahit Gülbay, Trabzon Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Aksoy ve çok sayıda arı yetiştiricisi katıldı. Törende konuşan Aksoy, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği’nin girişimleriyle 25 Ekim 2020 tarihinden önce arıcılık kayıt sisteminde kaydı bulunan arıcılara ustalık belgesi verilmesi için bir genelge yayımlanarak yürürlüğe konuldu ve bu genelge ile arıcılığa meslek statüsü kazandırıldı.” 

STATÜ KAZANDIRILDI 
“2003 Yılında çıkan yasa ile şu anda yaklaşık 73 bin kişi merkez birliği çatısı altında arıcılık faaliyetini sürdürüyor. Bu uygulama ile arıcılarımızın ustalık statüsü kazandığı için arıcılığın daha bilimsel yapılması hedeflenmiştir. Arıcılığın geleceğini korumak ve arıcılık mesleğinin prestijini yükseltmek adına yapılmış bir çalışmadır. Yaklaşan yeni sezon arıcılarımız için bereketli geçmesini diliyorum.” Arıcılara her türlü desteğin verildiğine vurgu yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay ise, “Ustalık Belgelerini alan 261 arıcıya yeni sezonunda bol ve bereketli kazançlı bir hasat dönemi diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 03.03.2022 09:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.