Artvin’de 3 günde 2. kez ‘Banker Bilo’ vakası yaşandı

Artvin'de yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlenen 46 yabancı uyruklu kişi İstanbul diye Artvin otogarına bırakıldı

02 Şubat 2018 Cuma 12:58
Artvin’de 3 günde 2. kez ‘Banker Bilo’ vakası yaşandı

Son dönemde insan kaçakçılığı olaylarında sıkça yaşanan ’Banker Bilo’ sahnesi Artvin’de 3 gün içinde ikinci kez gerçek oldu.
Şener Şen ve İlyas Salman’ın başrollerini oynadığı ’Banker Bilo’ filmindeki ’Maho’ karakteri, köylüleri Almanya yerine İstanbul’a bırakırken, aynı sahne İstanbul’a gitmek Türkiye’ye yasadışı yollarla giren 37 Afganistan, 7 Pakistan ve 2 Bangladeş uyruklu toplam 46 şahsın başına geldi. Kaçak Afgan, Pakistanlılar ve Bangladeşliler İstanbul diye Artvin otogarına bırakıldı.
Edinilen bilgiye göre, İran üzerinden yurda kaçak yollarla girdiği tespit edilen 46 kaçak, İstanbul’a gitme amacıyla insan kaçakçılarının tuzağına düştü. Erzurum üzerinden Artvin’e ulaşan kaçaklara İstanbul ‘a geldikleri söylenerek Artvin Şehirlerarası Otobüs Terminaline bırakıldılar. Terminale sığınan kaçaklar Artvin İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan yabancı uyruklu vatandaşlar Afganistan ve Pakistan’dan İstanbul’a için kendilerinden para toplandığını dile getirdiler.
Türkiye’ye iş bulup çalışmak için geldiklerini dile getiren Muhammed Selim isimli Afgan vatandaş “Biz Türkiye’ye ekmek parası kazanmak için geldik. Bizim oralarda iş güç yok. İran üzerinden Ağrı’ya, Ağrı’dan da İstanbul’a gitmek için yola çıktık ama bizi buraya bıraktılar” ifadelerini kullandı.
Gözaltına alınan yabancı uyruklu vatandaşların işlemleri tamamlandıktan sonra sınırdışı edileceği öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.