Aslan Güner: "Başkan Zorluoğlu yangından mal kaçırıyor görüntüsü vermekte"

Güner: “Başkan Zorluoğlu ‘Yangından mal kaçırmıyoruz’ dedi ama yangından mal kaçırır görüntüsü vermekteler.” diye konuştu

05 Nisan 2021 Pazartesi 14:35
Aslan Güner: "Başkan Zorluoğlu yangından mal kaçırıyor görüntüsü vermekte"

SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Aslan Güner gazetemize konuştu.

Güner şunları dile getirdi: “Mevcut otogar yerinin satış yetkisi konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Bey’le (Zorluoğlu) aynı düşünmüyorum. Sebebi de şu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yasal borçlanma sınırları içerisinde borçlanma talebi geldiğinde Meclisimiz muhalefetiyle birlikte destek veriyor. Bu manada bir sıkıntı yok. Bunun yanında satış kararı alınmış olan Katlı Otopark, Galericiler Sitesi, akaryakıt istasyonu da var. Bunların yanında yeni bir satış kararı almak doğru değil ve bence burada satış gerçekleştirme çok yanlıştır. Başkan Zorluoğlu konu ile ilgili ‘ Yangından mal kaçırmıyoruz’ dedi ama yangından mal kaçırır görüntüsü vermekteler. Büyükşehir Belediye Başkanı bu konuda siyasi bir stratejik hata yapmıştır. Burada idare, aceleci bir karar vermiştir, aceleci tavır sergilenmiştir. Olması gereken, biraz daha ortak aklı ortaya çıkaran bir yönetim anlayışı ile konuyu sorgulayarak farklı alternatifler üzerinden farklı değerlendirmeler yapmaktır.”

DOĞRU TEKTİR
“Mevcut otogar yeri farklı bir şekilde değerlendirilebilir, şehrin merkezindeki 22 dönümlük arazi satış yolu ile değerlendirilmemeli. Bu alan için farklı şeyler düşünülmeli. Ortak akıl devreye sokularak bir yol çizilmeli. Ortada Büyükşehir Belediyesi’nin bu kadar acil karar alacağı bir durum yok. Yine de geç kalınmış değil, benim tanıdığım Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu bu yanlıştan dönecektir. Tabii ki kendisinin de hata yapma lüksü vardır ama dediğim gibi ben bu karardan vazgeçileceğini düşünüyorum. Halen kaybedilmiş bir şey yok. Sonuçta hepimiz Trabzon’un menfaatleri için hareket ediyoruz ve ben Zorluoğlu’nun şehrin değerlerini koruduğunu ve kolladığını görüyorum. Doğru tektir, o da bu doğruda buluşacaktır.”

DEĞİRMENDERE HAVZASI DA GİDER
“Şehirlerarası Otogar Projesi’nin yeri çok tartışıldı. Belki de muhalefette bu yere destek veren tek kişiyim. Biz bireyselde fikirleri özgür bırakan bir partiyiz. Ben eski imar işleri personeli olarak kendimce yaptığım etütlerde bu alanın otogar için uygun olduğunu düşünüyorum. Arazi yapısı olarak arsanın şekil olarak ve metrekare olarak bu işe uygun olduğunu düşünüyorum. Benim destek vermemdeki en büyük etken tren güzergâhının da orada olması. Ulaşım aksının bu merkezde toplanıyor olmasına sıcak bakmıştım. İnsanlar dere yatağıdır ve taşkında sıkıntı yaşanır diye eleştirdi. İnsanlarımız şunu kaçırıyor, Değirmendere havzası o otogarın yapılacağı yerden daha düşük kotta. Otogarı sel aldığı zaman Değirmendere havzası zaten gitmiş olur, bu gözden kaçırılmamalı. Gerekli tedbirler alındıktan sonra ben o bölgede çok tehlikeli bir durum olacağını düşünmüyorum. Şehrimizde fazla arazimiz de yok.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.