Atatürk'ün fotoğrafı inmeyecek

İncirlik Camisi’ne 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle cemaat tarafından asılan Başkomutan Atatürk fotoğrafı cemaatin iddiasına göre, “O resmi oradan kaldırın” ifadeleriyle Trabzon Müftülüğü tarafından indirtilmek istendi. Cemaat o fotoğrafı, “Kimse indiremez” dedi.

31 Ağustos 2019 Cumartesi 09:40
Atatürk'ün fotoğrafı inmeyecek

CEMAATİN İLGİ ODAĞI

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Yenimahalle’de bulunan İncirlik Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, millî bayramlardaki geleneğini sürdürerek 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Türk bayrağı ve Atatürk fotoğrafını camiye astı. Bayramdan bir gün önce asılan fotoğraf kısa sürede mahallelinin ve cemaatin ilgi odağı hâline gelirken Dernek Başkanı Ali Sait Yılmaz, ilginç bir telefon aldı.

KİMSE İNDİREMEZ!

Kendisini önce Trabzon Müftülüğünden sekreterin aradığını ardından müftü yardımcısı sıfatıyla başka bir kişinin aradığını öne süren Yılmaz şunları anlattı: “Bana ‘O resmi oradan kaldırın.’ şeklinde bir ifadede bulunuldu. Ben de ‘Birincisi o resim diyemezsiniz, Atatürk’ün fotoğrafı diyeceksiniz. İkincisi o fotoğraf Zafer Bayramı’mız bittikten sonra iner. Kimse indiremez’ dedim.”

DİYANET’E TOKAT GİBİ!

Diyanet İşleri Başkanlığının dünkü cuma hutbesinde 30 Ağustos’a değinerek “Büyük Taarruz”dan bahsedip zaferin komutanı Mustafa Kemal Atatürk’ten bahsetmemesi de tepkilere neden olurken İncirlik Cami cemaati, Diyanet’e tokat gibi bir tavır sergiledi. Yılmaz, “Atatürk olmasaydı ne cami ne ezan sesi olmazdı. Birileri bunu idrak edememiş anlaşılan ama biz idrak etmelerine vesile oluruz” dedi.  

sonnokta gazetesi

Son Güncelleme: 31.08.2019 10:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.