ATM’de hırsız var

Dolandırıcılar, her geçen gün halkın cebinden para almak için yeni yollar deniyor. Trabzon’da da ATM’lere takılan aparatlarla yüzlerce banka kartını kopyalayan şebeke İstanbul’da kartların içini boşaltıyor

21 Aralık 2017 Perşembe 09:34
ATM’de  hırsız var

ARTIK TRABZON’DALAR

ATM dolandırıcılarının yeni adresi Trabzon oldu. Bankaların ATM’lerine kopyalama aparatı yerleştirerek halkın kart bilgilerini kopyalayan hırsızlık şebekesinin Trabzon’da da yüzlerce kişinin kartını kopyaladığı iddia edildi. Kimliği belirsiz şahıslar farklı banka şubelerinin ATM’lerine yerleştirdikleri aparatla müşterilerin kredi ve maaş hesap kart bilgilerini saatler boyunca kaydettikten sonra kart kopyalayıp İstanbul’da hesaplarından para çektikleri belirlendi.

PARALAR İSTANBUL’A

Olay hesaplarından para çekildiğini fark eden müşterilerin bankaya akın etmesiyle ortaya çıktı. Trabzonlu iş adamı Ö.Ö.’nün hesabından İstanbul Pendik’teki bir şubeden tam 2 bin 900 TL tutarında para çekilirken bir başka mağdur İ. A.’nın hesabından 600 TL’si yine İstanbul Ataşehir’den çekildi. Yapılan incelemelerde şebekenin kameralara yakalanmamak için kamyonla ATM’lerin önünü kapattıkları gözlenirken, olayın aydınlatılması için soruşturma başlatıldı.

ŞİFRELERİNİZİ DEĞİŞTİRİN

Emniyet ve banka yetkilileri bankalarda sürekli işlem yapan kişilerin kredi kartı ve banka kartlarının şifrelerini bir an önce değiştirmeleri uyarısında bulundu. Banka yetkilileri bu tür vakaların son zamanlarda bir hayli arttığını belirterek, ATM’lerde pusu kuran uyanıkların tuzağına düşmemek için ATM’lerin kart takılan yerleri başta olmak üzere iyice bakılarak şüpheli durumlarda ilgili bankaya veya emniyet güçlerine bilgi verilmesini istedi.

sonnokta gazetesi 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.