Avrasya Üniversitesi 300 milyon TL'lik yatırım yapacak

22 Ocak 2022 Cumartesi 16:36
Avrasya Üniversitesi 300 milyon TL'lik yatırım yapacak

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, Trabzon Basını ile bugün İstişare Toplantısı düzenledi. 

Toplantıya Yıldız’ın yanı sıra; Avrasya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Gülay Yeginoğlu, Mütevelli Heyet Üyeleri Hülya Ulusoy, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Rektör Yardımcıları, Prof. Dr. Yavuz Özoran ve Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu ile Genel Sekreter Gülay Yeniceli katıldı. 

Avrasya Üniversitesi'nin yatırımlarındna bahseden Yıldız şu ifaldere yer verdi:

3 YIL KENDİ AYAKLARININ ÜZERİNE BASACAK MADDİ İMKANLARA SAHİP

''Yetkililerden destek istiyoruz. O desteği alamadığımız için Çimenli’de ki yeni yerimiz, burada ki yeni yerimiz boş vaziyette bekliyor. Bu fakülteler açılmış olsaydı 25 bin hedefine ulaşmış olacaktık. Ama onun sorumluluğu bana ait değil. Üniversite Trabzon’a, Türkiye’ye mal olmuş. Ben gereğini yaptım, fiziki mekanlar donatılmış, Türkiye'de örneği olmayan Olimpik Havuzumuz var, Kapalı Spor Salonumuz  var, Kütüphanemiz Dersliklerimiz var. Ama ne işe yarar bu binalar boş bekliyor.  Yine tekrarlıyorum. Herkesten destek bekliyoruz. Bu fakülteler kurulup öğrenci sayısı 25 bine ulaşırsa bundan herkes istifade eder. Öncelikle Trabzon halkı istifade eder. Destek olunursa, biz hazırız. Hiç bir problemimiz yok. Maddi anlamda da yok. Bu üniversitelerden en iyi konumda olan Avrasya Üniversitesi. Hiç öğrenci almasak bile 3 yıl kendi ayaklarının üzerine basacak maddi imkanlara sahip. Hem 6 bin civarında öğrenciyi eğiteceksiniz, 300 - 400 akademik kadro çalıştıracaksınız, bunların kendi imkanlarınızla yapacaksınız.  Kuruluşta bize engel olmaya çalışanlar hala o faaliyetlerini sürdürüyor''

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.