Avrasya Üniversitesi'den burs imkanı

Türkiye’nin en büyük ilk 10 vakıf üniversitesi arasında yer alan Avrasya Üniversitesi, ek kontenjan başvurusu yapacak öğrencilere yüzde 100’e varan burs imkânları sağlamasıyla dikkat çekiyor. Ek kontenjan başvurularının Ağustos ayı sonunda başlayacağını hatırlatan Avrasya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, “Puanına göre doğru tercih yapan ve geleceğe ait hedefi bulunan üniversite öğrencisi mutlaka başarılı olur” dedi.

16 Ağustos 2017 Çarşamba 12:57
Avrasya Üniversitesi'den burs imkanı

AVRASYA’NIN ÖĞRENCİ SAYISI 10 BİNE YAKLAŞTI

Avrasya Üniversitesi’nin 2017-2018 eğitim-öğretim yılı itibariyle 8 yaşına girdiğini hatırlatan Rektör Vekili Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, şunları söyledi:“10 bine yaklaşan öğrenci sayısıyla eğitim-öğretimini sürdüren, Sinop-Kahramanmaraş hattının doğusunda yer alan tek vakıf üniversitesiyiz. Üniversitemiz 4 fakülte, 2 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu ve 3 enstitü bünyesinde yer alan 93 program, bölüm ve ana bilim dalında eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Üniversitemize gelen öğrencilerimize seçtikleri program ve bölümler dışında; ana dal, yan dal ve yurt dışı eğitim yapma imkânları sunmaktayız.”

EK KONTENJAN BAŞVURULARI AĞUSTOS AYI SONUNDA

Avrasya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, bu yıl ek kontenjan başvurularının Ağustos ayının sonuyla Eylül ayı başında yapılacağını ve ÖSYM’nin önümüzdeki günlerde takvimi açıklayacağını belirterek, öğrencilere tavsiyelerde bulundu, Avrasya Üniversitesi’nin kısıtlı ek kontenjanlarına başvurularda önemli avantajları olduğunu vurguladı. Bocutoğlu, puanına göre doğru tercih yapan ve geleceğe ait hedefi bulunan üniversite öğrencisinin mutlaka başarılı olacağının altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü:“Mevcut puanla doğru tercih yapmak çok önemli bir konu. Üniversite adayı öğrenciler, her zaman istedikleri bölüm ve programlara yerleşecek kadar puan alamayabilirler. Bu nedenle bir öğrenciden beklenen; sahip olduğu puanın mümkün kıldığı bölüm veya programlarda doğru tercihte bulunabilmektir. Doğru tercih, öğrencinin elindeki imkanla ilgi duyduğu bir bölümü veya programı seçmesidir. Tercih yaptıktan sonra, ben bu bölüm ve programı sevmedim, bu nedenle başarılı olamıyorum deme ihtimalini mutlaka ortadan kaldırmalıdır. Aday öğrenci bir yükseköğretim bölüm veya programına yerleştiği an itibariyle, mezuniyet sonrasında nereye ulaşmak istediğine dair kendisine bir hedef koymalıdır. Böyle bir hedefi olmayan öğrenci diploma alabilir ama diplomasının ona sağladığı imkanları değerlendirecek bir kapasiteye sahip olamayabilir. Oysa hedefi olan öğrenci, hayal edemeyeceği mevkilere yükselebilir ve hayal edemeyeceği görevlere gelebilir.”

“MESLEK SEÇİMİNE DİKKAT”

Avrasya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, yükseköğretim hizmetlerinden yararlanma amaçlarından birisi belki de en önemlisinin, kişinin geçimini temin edeceği bir mesleğe kavuşma amacı olduğunu belirterek şunları söyledi:“Bu nedenle üniversite tercihleri ve meslek seçiminde ya tecrübe sahiplerinin tavsiyelerinden yararlanılır veya meslek seçiminde ihtisaslaşmış şirketlerden danışmanlık alınır. Devlet memurluğu dışındaki meslekler esas itibariyle iki gruba ayrılır: Birinci grup, müşterilerin peşinden koştuğu meslekler, ikinci grup ise mesleklerin müşterilerin peşinden koştuğu mesleklerdir. Birinci grup mesleklere örnek olarak tıp, hukuk, muhasebe/mali müşavirlik, yabancı dil ve matematik öğretmenlikleri verilebilir. Hastalandığında, mahkeme ile yüz yüze kaldığında, şirketin büyüdüğünde, çocuğun üniversite sınavlarına hazırlandığında birinci grup meslek sahiplerinin peşinden koşuşturma başlar. Bunun dışındaki mesleklerde ise meslek sahipleri müşteri peşinde koşmak, müşterileri ikna etmek için rekabete girmek ve yarışmak durumundadır. Bu nedenle yükseköğretim tercihleri yapılırken birinci grup mesleklerin diplomasını veren programların kontenjanları hemen dolar. Bununla birlikte ikinci grup meslekler içinde örnek vermek gerekirse mimarlık, mühendislik, sağlık hizmetleri ve psikoloji yanında, programlı çalışılması durumunda son derece başarılı sonuçlar verecek bölüm ve programlar vardır.”

“ÖĞRENCİNİN BİLİNÇLİ OLMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Bilinçli bir öğrencinin ikinci grubu oluşturan mesleklerde de son derecede başarılı bir performans gösterebileceğini ve iş hayatında başarıyı yakalayabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, şu ifadeleri kullandı:“Öğrencinin bilinçli tercihi ve bir programa kaydolduktan sonraki sistemli çalışması önemli rol oynar. 2017-2018 eğitim öğretim yılında üniversite sınavlarına giren yaklaşık 1 milyon 800 bin öğrencinin, ancak yarısı, yani 900 bini ilk tercihlerini yapmışlardır. Buradan Türkiye’nin giderek bilinçli tercihlerde bulunan bir üniversite öğrenci adayı profiline sahip olduğu sonucu çıkar ki bu durum hem öğrenci adayları, hem üniversiteler hem de Türkiye bakımından çok ümit vericidir. Anahtar kelime, bilinçli öğrencidir. Bu bakımdan üniversite öğrenci adaylarımızın ikinci yerleştirme tercihlerini bilinçli yapmaları ve yerleştikleri programlarda başarılı olmak için sistemli ve planlı çalışmaları, önlerine mutlaka sağlam hedefler koymaları gerekir. Rastgele tercih yapan ve sadece bir diploma sahibi olmak isteyen öğrencilerin bu tutumlarını gözden geçirmeleri gerekir.”

“ÜNİVERSİTELERİN EK İMKÂNLARI İYİ ANALİZ EDİLMELİ”

Öğrencilere iki tavsiyede bulunacağını belirten Avrasya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:“Birincisi; okumak istedikleri programlar ve bölümler hakkında bilinçli tercih yapmak, neyi sevdiğini veya neyi sevmeye daha yakın olduğunu düşünüyorsa, onu veya ona yakın bir program, bölüm tercihinde bulunmak. İkinci olarak da okulu bitirdikten sonra, kendisine nasıl bir hayat kuracağını planlamak ve üniversiteye başladığında, planladığı hayata uygun sistemli bir program yapmak ve o programa bağlı olarak çalışmak. Eğer bir üniversite öğrencisi, en yüksek puanla girilen bir programı veya bölümü bitirse bile, yukarda özetlediğim tarzda bir programının bulunmaması durumunda, kendisine başarısı ile orantılı bir hayat kuramaz. Bilinçli ve programlı bir öğrenci, hangi üniversitede okursa okusun başarılı olur. Öğrencilerimiz, girdiği üniversitenin eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğini dikkatlice ve not alarak okumalı, ayrıca üniversitenin, okuduğu program veya bölüm yanında, kendilerine sağlayacağı ana dal, yan dal ve Erasmus ile yurt dışında eğitim gibi imkânları, hem kendi araştırmaları hem de danışmanının tavsiyeleri ile öğrenmeli ve bu fırsatları kullanmalıdır.  Örnek vermek gerekirse, bilinçli ve programlı bir öğrenci, okuduğu bölümün yanında mesleği ile ilgili bir yan dal eğitimi alabileceği gibi, aynı dönemde iki bölüm birden bitirebilir, iki diploması olur. Üniversite eğitimi esnasında yabancı dilini geliştirdiği takdirde, Erasmus programı ile üniversitesinin anlaşmalı olduğu bir Avrupa üniversitesinde eğitimine devam edebilir. O zaman tersten düşünerek şöyle bir sonuca da varabiliriz; bir öğrenci hangi üniversitede, programda ve bölümde eğitim alırsa alsın, tercihi bilinçli değilse, okulunun öğrenci mevzuatına hakim değilse, okulun kendisine sağladığı ek imkanlardan habersizse, araştırmıyor ve danışmanlarına sormuyorsa, diploma alması mümkündür ancak eğitimi ile orantılı bir başarı sağlaması mümkün değildir.

“BURS İMKÂNLARIMIZ ÇOK GENİŞ”

Avrasya Üniversitesi’nin bilinçli ve hazırlıklı öğrencilere, tecrübeli eğitim kadrosu ile iyi bir gelecek hazırlamak üzere hazır olduğunu belirten Rektör Vekili Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, burs imkânlarının da çok geniş olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:“Üniversitemiz, öğrencilerimizin tercihleri ve başarılarına göre kendilerine yüzde 100, yüzde 75, yüzde 50 ve yüzde 20 oranlarında burs imkânı sağlamaktadır. Özellikle bölgemizin çocukları bu burs imkânlarına ilave olarak bir dolmuş mesafesindeki kampüslerde, ailelerinin yanında ve Türkiye’nin en yaşanabilir kentlerinden birinde yükseköğretim alma imkânlarına sahiptir. Bu avantajlar dikkate alındığında, bölgemizin çocukları için en hesaplı üniversite eğitimi Avrasya Üniversitesinde bulunmaktadır. Velilerimizin ve öğrencilerimizin bu avantajların farkında olduklarını düşünüyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.