Avrasya Üniversitesi Öğrencilerinden anlamlı kermes

Anaokulunun kitap merkezini yenilemek için kermes düzenlediler.

26 Nisan 2019 Cuma 10:12
Avrasya Üniversitesi Öğrencilerinden anlamlı kermes

Avrasya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında “Eğitim İçin Bahar” kermesi düzenlendi. Kermeste öğrencilerin kendilerinin yaptığı ürünler ve yöresel lezzetlerle oluşturdukları stantlarda renkli görüntüler oluştu. Kermesten elde edilen gelirle Trabzon bölgesinde bulunan bir Anaokulunun kitap merkezi yenilenecektir.

Avrasya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğr. Gör. Aytaç Dilek yaptığı açıklamada Çocuk Gelişimi Bölüm ve Programının dönem boyunca yürüttüğü faaliyetlere vurgu yaptı. Dilek ‘’ Bu yıl Okullara Oyun alanları çizimi projemizle geçen yıl 14 anaokulu ve ilk okuluna oyun çizimi gerçekleştirmiştik. Bu yılda 1. Etapta 5 okulumuza 2. Etapta ise 5 okula oyun çizimi gerçekleştirerek 2 yılda Trabzon bölgesinde toplamda 24 okula oyun alanı çizimi gerçekleştirdik. Bu yıl başladığımız hikaye anlatmaya geliyoruz projesiyle derslerde yaptığımız hikaye battaniyelerimizle 15 okulda hikaye anlatımı gerçekleştirdik. Derslerde ürettiğimiz ürünlerimizi çocuklarla buluşturuyoruz. Teorik olarak öğrendiklerimizi uygulamalı şekilde ortaya koyuyoruz. Hikaye kahramanlarımızla ilgili bilgiler verip hayallerimizi konuşuyoruz. Umut ve Yaşam derneği, Genç Tema vakfıyla yürüttüğümüz projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu yıl Hayvan Hakları derneğiyle kampüsümüzde sokak hayvanları için mama kampanyası düzenledik. Geçen yılda düzenlediğimiz Oyuncak kardeşliği projemizi bu yılda gerçekleştirerek oyuncak ihtiyacı olan okullara ve çocuklara oyuncaklarını ulaştırıyoruz. Geçen yıl topladığımız oyuncakları başta Ağrı, Şanlıurfa ve Rize olmak üzere birçok bölgede okullara ulaştırdık. Topluma Hizmet Uygulamaları dersinde belirlediğimiz Umut var ve hep olacak sloganıyla etkinliklerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz. 2 Mayıs 2019 tarihinde yerleşkemizde 1. Çocuk Şenliği projemizde çocuklarla buluşacağız ’’dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.