Aynı yere yapılacak

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, ilçenin Yıldızlı Mahallesi’nde muhtarlık hizmet binasının hemen yanındaki inşaatın temel açımında yıkılmasıyla ilgili açıklama yaparak, “Bina ivedilikle aynı yerine yapılacak” dedi.

06 Ağustos 2019 Salı 10:27
Aynı yere yapılacak

BİLEREK YIKILDIĞI İDDİASI

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, ilçenin Yıldızlı Mahallesi’nde muhtarlık hizmet binasının hemen yanındaki inşaatın temel açımında yıkılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Muhtarlığın, hemen yanında yapılan inşaatın zemin katındaki dükkânın önünü kapattığı gerekçesiyle kasıtlı inşaat sahibi olan eski belediye başkanı tarafından yıkıldığı iddia edilirken Başkan Ekim “Bina ivedilikle aynı yerine yapılacak.” dedi.

AYNI YERE YAPTIRILACAK

Yıkımın, zemin kayması sonucu olduğunu kaydeden Ekim “Kazının her aşamasında inşaatın ilgilileri muhtarlık binasının zarar görmemesi için önlemleri almaları noktasında uyarılmıştır. Devam eden inşaatın muhtarlık tarafındaki beton seviyesi doğal seviyeye çıktıktan sonra muhtarlık ivedilikle, yıkıma sebebiyet veren müteahhit firmaya yaptırılacaktır.” diye konuştu.

 “Anlaşmalı yıkım” iddialarını reddetti

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Yıldızlı Mahallesi Muhtarı Ufuk Can, muhtarlık hizmet binasının hemen yanındaki inşaatın temel açımında yıkılmasıyla ilgili “anlaşmalı yıkıldı” yönündeki iddialara yanıt verdi. Muhtarlığın, yapılacak binanın
zemin katındaki dükkânın önünü kapattığı gerekçesiyle eski belediye başkanı olan inşaat sahibi tarafından yıkımına sevk edilmesiyle ilgili konuşan Muhtar Can “Anlaşmalı yıkım olmadı, biz de binadan son ana kadar bekledik ve çıkmadık. Ancak çatlaklar oluşmaya başlayınca vatandaşın evraklarını kurtarmak için muhtarlığı boşalttık.” dedi.

DOĞRU BİLGİ ÖNEMLİ

Muhtarlığı yeniden aynı yere yapmayı düşündüklerini belirten Can “Muhtarlığın yapım bedelini yıkıma neden olan inşaat sahibi karşılayacak. İlk planda aynı yere düşünüyoruz ancak olmazsa başka bir yerde de yapabiliriz. Orada bir kaldırım
da olacak. Eğer muhtarlığımıza yer kalırsa ilk düşündüğümüz yer orası.” diye konuştu.Anlaşmalı yıkım iddialarının gerçeği yansıtmadığını kaydeden Can “Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesini istemem.” şeklinde konuştu.

Sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.