Ayvazoğlu, Meclis Araştırma Komisyon Sözcüsü

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayvazoğlu Otizm ve Down Sendromlu bireyler için kurulan Meclis Araştırma Komisyon Sözcülüğüne seçildi

15 Mayıs 2019 Çarşamba 15:46
Ayvazoğlu, Meclis Araştırma Komisyon Sözcüsü

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, TBMM Down Sendromu, Otizm ve diğer gelişim bozukluklarının yaygınlığının tespiti ile ilgili bireylerin sorunlarının çözümü için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyon Sözcülüğüne seçildi. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Ayvazoğlu şunları söyledi:

“TBMM Down Sendromu, Otizm ve diğer gelişim bozukluklarının yaygınlığının tespiti ile ilgili bireylerin sorunlarının çözümü için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyon Sözcüsü seçildim. Engelli bireyleri, aileleri ve eğitmenleri ile yıllardır yanyana gönül gönüle farklı çalışmaların içinde bulunmuş bir kişi olarak yapılabilecekler konusunda söz sahibi olmanın huzuru ile bugün ilk adımımızı atmış olduk. Rabbim bizleri gönüllere dokunacağımız ve hayır duası alacağımız işlerde muvaffak kılsın inşallah...” Otizm dernek üyelerinden oluşan Meclis ise Meclis Başkanı Nüvit Uyar başkanlığında çalışmalarına hiç ara vermeden başladı.

Meclis üyeleri ilk toplantısında da, aciliyeti olan talepleri, mevcut yasalarda eksik yasa uygulamalarının sonuçları ve Otizm Eylem Planı üzerinde görüşmeler yaparak yol haritasını belirledi.

TBMM’de oldukça yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdüren Milletvekili Ayvazoğlu, 1 ana ve 2 alt olmak üzere iki komisyon üyeliğinde görev yapıyor.

Son Güncelleme: 15.05.2019 15:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.