Ayvazoğlu muhalefete yüklendi! "Ülke menfaatine icraatları yok"

Ayvazoğlu: “Maalesef muhalefet; bir hatanın içerisinde değil bir kastın içerisinde. Bu zamana kadar ülkenin menfaatine katkı sunan tek bir icraatleri yoktur.” dedi

21 Ocak 2021 Perşembe 09:48
Ayvazoğlu muhalefete yüklendi! "Ülke menfaatine icraatları yok"

 AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu gazetemize açıklamalarda bulundu.

Ayvazoğlu belediyelerin çalışmaları hakkında şunları dile getirdi: “Geçtiğimiz hafta Akçaabat İlçe Belediyemizi ve geçtiğimiz Cuma günü de partimizin diğer milletvekillerinin katılımı ile Büyükşehir Belediyemizin çalışmaları ile projeleri hakkında Belediye Başkanlarımızdan, yakın çalışma ekiplerinden bilgiler aldık. Keza değişik gün ve zamanlarda diğer ilçe ziyaretlerimizde de ilgili belediyelerin çalışmalarını takip ediyoruz. Belediye Başkanlarımız bizi her an her konuda rahatlıkla arayabiliyor ve destek talep edebiliyorlar.

Aynı şekilde bizler de vatandaşlarımızdan bize gelen Belediyecilik hizmetleriyle alakalı talepleri, anınd a Belediyemize iletiyoruz. Bu manada dinamik ve etkin çalışıyoruz. Milletvekilleri olarak bizler elbette Belediye çalışmaları hakkında Başkanlarımız kadar olmasa da yeterli düzeyde bilgi sahibiyiz. Zaten Meclis çalışmalarımızın dışında haftanın bazen üç günü, bazen de dört gününü şehrimiz Trabzon'da geçiriyoruz. Dolayısıyla şehrimizde yaşanan her değişimi an be an yaşıyor ve müşahede edebiliyoruz.”

HER TÜRLÜ DESTEĞİ SUNMAYA HAZIRIZ
Ayvazoğlu: “Su kaynaklarının fazlalığı, arazi koşulları ve şehrimiz insanında var olan bağımsızlık duygusu bilhassa kırsal yerleşimin dağınık olmasına olanak sağlamış ve bu da temel belediyecilik hizmetleriyle telefon, internet ve elektrik gibi diğer hizmetlere erişimi zor ve maliyetli kılmıştır. Buna rağmen genel manada kitlesel bir memnuniyetsizlik veya şikayete tanıklık etmiyoruz. Elbette bazı lokal veya bireysel şikayetler olabilir. Sağolsun Başkanlarımız bunların da çözülmesi için azami gayret sarf ediyorlar. Bir diğer husus; birçok vatandaşımızın yaylasında, köyünde, ilçesinde ve en nihayet en büyük ilçemiz olan Ortahisar ilçesinde ikameti veya illiyeti bulunması nedeniyle de belediyelerimizin bu vatandaşlarımıza dört farklı noktada hizmet sunmak durumunda kalmasıdır. Bunların birinde yaşanılabilecek memnuniyetsizlik, diğer hizmetleri de görünür ve anlamlı olmaktan maalesef çıkarıyor. 2020 yılı içerisinde yaşanan sel felaketleri de Belediyelerimizin belini büken hadiseler olmuştur. Buna rağmen hem ilçe hem de Büyükşehir Belediyelerimiz seçim öncesi vaat ettikleri projelerini bir bir milletimizin hizmetine sunmaktadırlar. Bizler de Ankara’dan Başkanlarımıza her türlü desteği sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz.”

BİLİMSEL ARAŞTIRMA YAPILIYOR
Şehirlerarası Otogar projesinin yeri ile ilgili tartışmaları da değerlendiren Ayvazoğlu, “AK Parti Belediyelerinde bilimsel araştırmalar, istişare ve ortak akıl kültürü fazlasıyla mevcut olmakla birlikte, bir takım tribün muhalefetine karşı, milletimizin menfaatine atılacak adımlardan vazgeçmeyecek kadar kararlıdır da. Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’nun aday lansman töreninde otogarla alakalı kısmı izlemeleri halinde bu otogarın yapımı için seçilen yerin nasıl bir vizyonla tercih edildiğini pekala görebilirler.” dedi.

MODERN SAĞLIKTAN TAViZ VERMEYiZ
Şehir Hastanesi’nin açılması ile şehirdeki diğer hastanelerin kapatılacağının dillendirilmesi konusunda açıklama yapan Ayvazoğlu, “Geçenlerde bir vatandaşımızın bizlerle paylaştığı bir anısını paylaşarak bu soruya cevap vermek istiyorum. AK Parti iktidarı öncesi bir dönemden bahsediyor vatandaşımız. Tanjant yolu yarım yamalak, Çömlekçi’de ise sadece bir tünel var ve orada da trafik kazası olmuş. Vatandaşımızın dedesi fenalaşmış, tünelin doğu tarafında ikamet ediyorlar ve hasta SSK’lı olduğu için sevk olmadan Farabi Hastanesi’ne götürülemiyor mecburen Fatih Devlet Hastanesi’ne gitmek zorunda ve saatlerce Değirmendere-Çömlekçi arasında tıkanan trafikte beklemek zorunda kalmışlar. AK Parti, milletine bunları yaşatmamak için, ‘Milletini Yaşatmak’ için siyaset yapıyor. Herkes müsterih olsun sağlık hizmetleri alanında yapılan devrim niteliğinde değişiklikler ve sunulan modern sağlık hizmeti iktidarımızın asla taviz vermeyeceği bir alandır. ‘Olmaya Devlet Cihanda Bir Nefes Sıhhat Gibi’ diyen ecdadımızın yolunda milletimizin sıhhat ve selameti için en doğruyu yapmaya devam edeceğiz. Zaten milletimiz de bunun farkında. Bu örnekteki vatandaşımız gibi bizlere sürekli dua ediyorlar.” dedi.

YAYGINLAŞMASI LAZIM
Milletvekili Ayvazoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçireceği Kadın Yaşam Merkezi ile ilgili de konuştu: “Sahip olduğu bir çok olanak nedeniyle 800 binin üzerinde Trabzonlunun bir şekilde gelmek durumunda kaldığı Ortahisar ilçemizin Beşirli bölgesinde Büyükşehir Belediyemiz marifetiyle çok amaçlı bir Kadın Yaşam Merkezi’nin kurulacağının sözünü Başkanımız Murat Zorluoğlu daha önce vermiş ve bu yönde çalışmalarını sürdürmektedir. Tabii ki bu tarz merkezlerin ilçelerimizin tamamında yaygınlaştırılması hepimizin ortak arzusu. Ancak nüfusu 20 binin altında 8; nüfusu 100 binin üzerinde 2 ilçemiz varken ve nüfus dağılımının bu şekilde büyük farklılıklar gösterdiği ilimizde her projeyi ilçelerin tamamına yaymak maalesef ekonomik açıdan pek mümkün gözükmüyor. Bunun yerine küçük ilçelerimizde köyünden alışveriş yapmak için ilçe merkezine gelen kadınlarımızın dinlenmeleri, çocuklarının öz bakımlarını rahatlıkla yapabilmeleri, hemcinsleri ile çay, kahvelerini içip muhabbet edebilecekleri mini kadın yaşam merkezleri hayata geçiriliyor ve geçirilmeye devam etmelidir. Bu yönde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nezdinde benim de girişimlerim var.”

Son Güncelleme: 21.01.2021 09:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.