Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim’den Vali Ustaoğlu’na Ziyaret

Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim ve beraberindeki Türkiye İş Adamları Derneği yöneticileri Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret etti.

03 Temmuz 2019 Çarşamba 15:47
Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim’den Vali Ustaoğlu’na Ziyaret

Azerbaycan Cumhuriyeti  Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim ve beraberindeki Türkiye İş Adamları Derneği yöneticileri Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret etti.

Valilik Şeref Defterinin imzalanmasının ardından yapılan görüşmede Vali Ustaoğlu, Türkiye ile Azerbaycan'ın iki dost ve kardeş ülke  olduğunu ifade ederek  Büyükelçi Hazar İbrahim’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Trabzon’un tarihiyle, kültürüyle, bölgenin en önemli liman şehri ve ticaret merkezi olduğunu söyleyen Vali Ustaoğlu, “Tarihi derinliklere dayanan iki kardeş ülkenin çok önemli bağları söz konusudur. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet büyüklerimizin ilişkileri güçlendirme adına yapmakta oldukları yüz yüze istişare ziyaretleri bu ilişkileri daha da geliştirmektedir.

Azerbaycan son yıllarda başta ekonomik gelişme olmak önemli bir ivme kazanmıştır. Ekonomik olarak her iki ülkenin güçlü olması gelecek adına güzel ve güçlü adımlar atmamızı sağlıyor. Azerbaycan’ın 1991 yılında elde ettiği bağımsızlığı tanıyan ilk ülke Türkiye’dir. Başta toprak bütünlüğünü korumak adına yaşamış olduğu sıkıntılarda ülke olarak her zaman yanınızda olmuş ve desteğini yüksek sesle vermeye çalışmıştır. Bu da iki ülkenin hem vatandaşları hem de münasebetleri noktasında çok güzel diyalogları ve işbirliklerini geliştirmiştir. Bu bağlamda ekonomik ilişkilerin, ticaretin, kültürün ve turizmin de daha ileriye taşınması adına bizlere ne görevler düşüyorsa yapmaya hazırız” dedi.

Büyükelçi Hazar İbrahim ise, Trabzon’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Trabzon Türkiye’nin en güzel şehirlerinden bir tanesi. Türkiye - Azerbaycan tek millet iki devlettir. Bu şehre gelmek benim borçlarımdan biriydi. Zaman bulduğum gibi de hemen ziyaret etmek istedim. Sizlerin de dediği gibi Trabzon bir ticaret şehri. Bu bakımdan bizler Türkiye’deki İş Adamları Birliği ile sizleri ziyaret etmek istedik. Tüm konularda Azerbaycan Türkiye’nin yanında olduğu gibi ülke olarak sizlerde bizlerin yanında olmaktasınız. Bundan dolayı sizlere teşekkür ederiz"şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 03.07.2019 15:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.