Bağımlılığa Farkındalık

18 Mart 2022 Cuma 11:22
Bağımlılığa Farkındalık

Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak, insanların kaliteli vakit geçirebilmeleri için spor ve sanatın önemine vurgu yapmak amacıyla her ilde Yeşilay Spor Kulupleri ve bölgelerde de sanat kulüpleri kuruyor. Türkiye genelinde illerin tamamına yakını da spor kulüpleri kurulurken Doğu Karadeniz Bölgesine bağlı Trabzon, Rize, Gümüşhane, Giresun ve Ordu'da  spor kulübü kuruldu. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü Köksal Boz, Yeşilay Trabzon Şube Spor Kulübü Başkanı Hakan Terzioğlu ve yönetimi ile toplantı yaparak, spor kulübünün önemi ve yapılacak çalışmalarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Boz, bağımlılıkla mücadelede spor kulüpleri ile farkındalık oluşturacaklarını ifade ederek, “Yeşilay olarak artık sahalardayız . Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri ile Yeşilay’ımız bağımlılıkla mücadelede alanlarda olarak, her yerde her platformda çalışmalarını sürdürüyor. Spor kulüplerimizde öncelikle ferdi sporlarda yarışlara katılacaktır. Bunlar, satranç, atletizm, yüzme gibi spor branşlarıdır. Alkol, madde, kumar, tütün ve teknoloji gibi bağımlılıklar çocuklarımızı, gençlerimizi, gelecek nesillerimizi ve bütün insanlığı tehdit etmektedir. Zira bağımlılıkla birçok hastalığa kapı aralanıyor. İnsan onuruyla bağdaşmayan şiddet körükleniyor. Bağımlılık, varoluş gayemizi unutturan bir hastalıktır ve her şeyden önce Rabb'imizin bizlere bahşettiği akıl, irade, sağlık, ömür, servet gibi nimetlere karşı nankörlüktür. Bizim için takdir edilen insan olma şerefine gölge düşürmektir. Sadece bugünümüzü değil, yarınlarımızı ve ahiretimizi de tehlikeye atmaktır. Yarınlarımızı tehlikeye düşürmeden, bağımlılıklardan uzak durmak için bölgemizde farkındalık oluşturarak spor kulüplerimizi kurduk. Trabzon ekibimizle toplantımızı gerçekleştirdik. Bölgemizdeki diğer illerle de toplantılar yapacağız. Alanlarda olarak spor müsabakalarında bizler de yerimizi alacağız. Bizlere her zaman destek olan Cumhurbaşkanımıza, Yeşilay Genel Merkezimize, bakanlıklarımıza teşekkür ediyorum. Birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
Yeşilay Spor Kulübü Başkanı Hakan Terzioğlu, “Beni bu kutsal göreve layık gören herkese teşekkür ediyorum. Benim hayatım bağımlılıkla mücadelede geçti. Çocukluğumdan beri hiçbir zararlı alışkanlığım olmadığı gibi alışkanlıklarla da mücadele ettim. Spor Kulübü olarak çalışmalarımıza başladık. Oluşturacağımız gruplar ile yarışmalar yaparak, gençlerimizi ve çocuklarımızın kaliteli zaman geçirmelerini sağlayacağız. İlgili kişi ve kurumlarla irtibat halindeyiz. Çalışmalarımıza başladık” diye konuştu.

Son Güncelleme: 18.03.2022 11:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.