Bakan Soylu: Allah Bu Ülkeye Öyle Bir Yüce Gönüllülük Vermiş Ki

Allah bu ülkeye öyle bir yüce gönüllülük vermiş ki

24 Eylül 2022 Cumartesi 15:47
Bakan Soylu: Allah Bu Ülkeye Öyle Bir Yüce Gönüllülük Vermiş Ki

Açılışa Bakan Soylu’nun yanı sıra Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvzaoğlu ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Açılış töreninde Aksoy ailesine adına Aydın Valisi Hüseyin Aksoy bir konuşma yaptı.

Aksoy şu ifadeler yer verdi:

''İnşaat malzemelerini alırken, bir çok firma ile temasımız oldu. Satın almak için başvuruda bulunduğumuz 3 firma böylesine hayırlı hizmete katkıda bulunmak için bizden ücret almadılar. 
Ayrıca talep etmemize rağmen katkı veren kişi ve kurumlar çeşitli akrabalarız oldu. Okulumuzun süslemesini gönüllü kadın sanatçı grubu geldi yaptı. 
Ben buraya yaklaşık 500 metre mesafede olan bir evde doğdum. Ben doğduktan sonra evimizde elektrik olmadığı zamanları bilirim. 
Köprübaşı’nın ekonomik zorluklar olduğu bir dönemde eğitimin çok önemli olduğunu o tarihlerde farketmiştik. Eğitimde anne babamızın rolü bize çok fazla. 
Köprübaşı’nda üniversite okuyan 3 kişiden biri rahmetli amcamdı.''

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, “Aksoy ailesi yaptıkları bu eğitim kurumuyla çok anlamlı hizmette ve hayırda buluştular. Aksoy ailesine, Trabzon halkı adına şükranlarımı sunuyorum” 

Açılış töreninde son olarak ise Bakan Soylu bir konuşma yaptı. 
Bakan Soylu, özetle şu ifadeleri kullandı: 
“Aslan amcamız, nezaketiyle, zarifliği ile aynı zamanda beyefendiliği ile aynı zamanda Karadeniz insanının o kuşatıcılığı ve sevgisiyle gücündeki tebessümü ve bir insana ‘İyiki geldin, onu gördüm’ dedirtecek anlayışla bizi burada karşılardı. ALLAH BU ÜLKEYE ÖYLE BİR YÜCE GÖNÜLLÜLÜK VERMİŞ Kİ
Bugün evlatları, yakınları burada çok güzel eseri icra ettiler. Tam da Aslan amca ve kıymetli eşinin hayatının özeti gibi burada bu eseri icra ettiler… 
Eseri icra edenler, onu bir vesile ile burada bir hizmetle buluşturanlar kadar, hayır haline teşrif edenlerde de aynı kıymettedir. 
Kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beye Aydın’da bu eseri sayın valimiz, Cumhurbaşkanımıza takdim ettiler. Ufak tefek dokunuşları oldu sayın Cumhurbaşkanımızın.. Bu açılış vesilesi ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın aileye hayırlı olsun dileklerini hem de Köprübaşılı hemşerilerimize selamlarını üzerimde emanettir, sizlere iletmek isterim. 

HİZMET İŞİ NASİP İŞİDİR
Hizmet nasip işidir. Önünüzden geçer dokumazsınız. Kapınıza kadar gelir yapamazsınız. Aksoy ailesi sadece bir anaokulu yapmadı. 

AMEL DEFTERLERİNİ SÜREKLİ AÇIK TUTACAK
Hatice hanım ve Aslan beyin isimlerini oraya nakşederek amel defterlerini sürekli açık tutacak adımı attı. Her gelen çocuk nasiplenecek. 

İYİLİK MEDENİYETİ
Anneler babalar dua edecekler. Öğretmenler güzel tesiste hizmet verdikleri için teşekkür ve şükranlarını iletecekler. Aynı zamanda bir kişinin doğduğu yere hizmet etmesi kadar mübarek iş yoktur. O da aynı hayır kapısıdır. 
İyilik medeniyeti, bizim ülkemizin ve milletimizin en önemli vasıflarından biridir”

Son Güncelleme: 24.09.2022 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.