Bakan Turhan, Trabzon'daki projelerin takipçisiyiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan,Trabzon'daki projelerin takipçisiyiz dedi.

02 Şubat 2020 Pazar 16:51
Bakan Turhan, Trabzon'daki projelerin takipçisiyiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan,Ak Parti Trabzon İl Başkanlığını ziyaret  etti.Ziyarette AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi  Bakan Turhan'a  Osmanlı Tuğrasının olduğu tablo hediye ederek Bakan Turhan'da AK Parti Trabzon İl Başkanlığı hatıra defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.

Bakan Turhan,Akçaabat’ta kavşaklarla ilgili ihale edilmiş bir projenin olduğunu hatırlatarak  “Şu anda ihale edilmiş projemiz var. Bu proje hayata geçtiğinde o kesimde ki ulaşım da rahatlamış olacak” dedi. 
Kanuni Bulvarında incelemelerde bulunduklarını hatırlatan Bakan Turhan, projenin etap etap hizmete girdiğini ifade ederek, “Bu projeler hizmete girdiğinde Trabzon’umuzun ulaşım alt yapısı daha güçlü olacak. Tabi, Trabzon Doğu Karadeniz’in en büyük şehri. Doğu Karadeniz, sahil yolu Avrupa’yı Kafkaslara bağlayan Uluslararası Karayollarının geçtiği güzergah. 
Tabi bu güzergah üzerinde ki Doğu Karadeniz Bölgesinde en yoğun trafiğin yaşandığı bölge de Trabzon şehir geçişi. 
Bu Akçaabat’ın girişinden başlıyor, Yomra’nın çıkışına kadar yoğun şekilde devam ediyor. Özellikle sahil yolu üzerinde ki kavşaklarda yaşanan trafik yoğunluğu uzun süreli beklemelere neden oluyor. 
Bizde bu sorunları çözmek için projeler üretiyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor ve gelişen şartlara göre projeleremizi revize ediyoruz. 

Kanuni Bulvarı üzerinde 22 adet kavşak var. Trabzon’un yerleşim alanlarıyla entegrasyonu ilişkiyi sağlayacak kavşaklar bunlar. Yıldızlı Kavşağından, Kutlugün Kavşağına kadar.. 
Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Murat bey göreve başladığından beri özellikle Liman ve Değirmendere Kavşağında trafik sıkışıklıklarına bir çare bulmak için “ne yapabiliriz, nasıl çözüm ortaya koyabiliriz” noktasında çalışmalar yapıyor. Gerek yerel yönetim, gerekse karayolu ulaşımından sorumlu Bölge Müdürlüğünden aradaşlarımız oturdular konuştular çalıştılar ortaya bir çözüm önerisi koydular. İnşallah önümüzde ki günlerde o kavşaklarla ilgili trafik sorununu  çözecek olan projelerimize de kazmayı vuracağız” dedi. 



Kanuni Bulvarının Boztepe geçişinde yapılan tünellerle ilgili de konuşan Bakan Turhan, “Bu tür büyük projelerde, bu tür yapıların inşaatı sırasında çevrede bazı gözü rahatsız edici, hayatı olumsuz etkileyen hadiseler olabilir. Bu projenin tamamlanıp sonlandığında ki duruma bakmak lazım. bunu da şu anda inşaat edeniyle oluşan bir takım kazı hafriyat çalışmaları buranın tabi görüntüsünde bir farklılık olmuş olabilir” diye konuştu. 

Bakan Turhan, Trabzon - Erzincan arasında yapılması planlanan Demiryolu Projesiyle ilgili olarak ise, “Proje çalışmalarımız devam ediyor. Erzincan - Trabzon arasında arazi yapısı biliyorsunuz dağlık arazi. Demiryolu projesinin geometrik standartları, limitleri çok kısıtlı. Güzergah üzerinde en uygun projeyi belirlemek amacıyla, projeyi ihale ettiğimiz firma gerek topografik şartlar gerekse jeolojik yani zeminle ilgili şartları sahayı araziyi didik didik araştırıyorlar. Bu projelerde geri dönüş bedeli ağır olur. En doğru kararı, en uygun projeyi alternatif olarak çalışıyorlar bize sunacaklar. Ve inşallah onu da yapacağız” dedi. 



 

Son Güncelleme: 02.02.2020 17:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.