Bakan Varank Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Trabzon temasları kapsamında Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile bir süre görüşen Bakan Varank, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

16 Şubat 2020 Pazar 11:36
Bakan Varank Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti

Bakan Varank’ı ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin sorunları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Belediyenin 2020 yılı bütçesi ile ilgili de Bakan Varank’ı bilgilendiren Zorluoğlu “Büyükşehir Belediyesinin 2018 yılı gerçekleşen bütçesi 450 milyon lira, 2020 yılı için yaptığımız bütçe ise 823 milyon lira. Biz bu bütçeyi yaparken hem yerelde kendimize hem de hükümetimize güvendik. Bilhassa Büyükşehir Belediyeleri ve ilçe belediyelerinin gelirlerinin artırılmasına dönük çalışmanın taşradaki belediyeler tarafından dört gözle beklendiğini zatıalinize arz etmek isterim. Bu konuda epey bir mesafe katedildi. Burada sadece Büyükşehir Belediyeleri değil ilçe belediyelerinin ciddi zorlukları var. Özellikle kırsaldaki küçük ilçe belediyelerin ayrıca daha büyük sıkıntıları var. İnşallah önümüzdeki mart ayı belediyelerin sevineceği bir ay olur diye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.  

Bakan Varank’ın belediyenin mali durumunu sorması üzerine Başkan Zorluoğlu “Büyükşehir Belediyesi olarak Kalkınma Ajansı’na, SGK’ya, elektrik idaresine borcumuz bulunmamaktadır. Bizim borcumuz İller Bankası’ndan aldığımız kredi karşılığı borçlardır. Piyasaya olan rutin olarak ödediğimiz borçlardır. Bu anlamda diğer birçok belediyeden ayrılıyoruz” şeklinde konuştu. 

Başkan Zorluoğlu’nun açıklamalarından memnuniyet duyan ve kendisini tebrik eden Bakan Varank “Teşekkür ediyoruz Başkanım. Bugün gerçekten güzel bir ev sahipliği yaptınız. Memleketime az geldiğim için üzülüyorum. Sık sık gelmek istiyorum ama fırsat olmuyor. İnşallah yeni müjdelerle, güzel işlerle sık sık şehrimize geliriz” diye konuştu. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesini ilk kez ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, anı defterini imzaladı. Başkan Zorluoğlu, Bakan Varank’a günün anısına hediye olarak Sürmene bıçağı takdim etti. Ziyaret, Bakan Varank ve Başkan Zorluoğlu’nun hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.