Balıklıgöl'de sonbahar

Trabzon'un Akçaabat ilçesinin Balıklı Yaylası'nda bulunan ve yaylaya ismini veren Balıklıgöl bölgenin bakir kalmış güzelliklerinden biri olarak dikkat çekiyor.

04 Kasım 2017 Cumartesi 13:38
Balıklıgöl'de sonbahar

Sonbahar mevsimi ile ıssızlaşan göl ve yayla Hıdırnebi Yaylası'na 4 km mesafede. Hıdırnebi Yaylası'na çıkılan yoldan gidilen göl ve yayla, fotoğraf tutkunlarının uğrak yerlerinden biri. Balıklı Göleti hem manzarası hem de çevresindeki ağaçlıklarla muhteşem bir manzara sunarken, göl yazın da pek çok kişinin hem dinlenmeye hem de piknik yapmaya geldiği bir yer olarak biliniyor.
Balıklıgöl kenarında alabalık tesisi bulunan Cemal Özkurt, gölün 1996 yılında DSİ ve köylüler yardımı ile yapılan yapay bir göl olduğunu söylerken, bölgenin bakir kalmış güzelliklerinden biri olan gölü ve yaylayı korumak için ellerinden gel gayreti gösterdiklerini belirtti. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.