Balıkpazarı Sokağı yeniden düzenleniyor!

Ortahisar Belediyesi, ilçenin en eski mahallelerinden olan Kemerkaya Mahallesi’nin en işlek sokaklarından olan ‘Balıkpazarı ve Halkevi Sokağı’nı yeniden düzenliyor. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek Etüt Proje Müdürü Mustafa Karslı ile Fen İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Coşkun Şahin’den bilgi aldı.

09 Eylül 2021 Perşembe 16:05
Balıkpazarı Sokağı yeniden düzenleniyor!

Yapılan çalışmalarla ilgili bölge esnafıyla da görüşen Başkan Genç, projenin yıl sonuna kadar altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla birlikte eksiksiz bir şekilde bitirileceğini dile getirdi.

“YAP-BOZ YAPMAMAK İÇİN BEKLEDİK”

Projenin toplamda 479.930,20 TL’ye mâl olacağını kaydeden Genç, şöyle konuştu: “Kemerkaya Mahallemizin en eski sokaklarından biri olan Balıkpazarı ile Halkevi Sokağı yeniden düzenliyoruz. TİSKİ yağmur suyu kanalını ve TELEKOM da internet altyapı çalışmalarını tamamladı. Büyükşehir Belediyemiz de fiber boru hattını döşedi. Artık tekrar kazılmaya ihtiyaç duyulmadan TELEKOM ve TEDAŞ gibi kurumlar bu boru hattı içinden kablolarını döşeyecek. Doğal olarak da bu çalışmalar tamamlandığında üst yapının da yeniden alınması gerekiyordu. Ortahisar Belediyesi olarak biz de yap-boz yapmamak için bu kurumların çalışmalarını tamamlamasını bekledik. Ve bütün altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra biz de üst yapı çalışmalarına başladık. Projemizi 479.930,20 TL’ye ihale ettik ve 120 iş günü bir hedef koyduk. Yıl sonuna kadar bütün bu kaldırım ve parke taşı döşeme çalışmalarını tamamlayacağız.”

“ALTYAPI VE ÜSTYAPI UNSURLARI EKSİKSİZ OLACAK”

Projenin %35 oranında tamamlandığını ve hiçbir unsurun unutulmadığını ifade eden Genç, “Kaldırımları parke taşıyla, araç yolunu ise tarihi dokuya uygun olarak kesme taşlarla döşüyoruz. Şu ana kadar projemizin %35’i tamamladık. Projenin birinci kısmında zemin betonu döküldü ve taş döşemesinin de %90’ı yapıldı. İkinci kısımda ise eski zemin sökülüyor. Bütün bu çalışmalar bittiğinde altyapı ve üst yapının bütün unsurları eksiksiz olarak tamamlanmış olacak. Ve Balıkpazarı Sokağımızı uzun zaman hiçbir kazı ve altyapı çalışmalarına ihtiyaç duyulmayacak bir konuma getirmiş olacağız. Tabiatıyla da vatandaşlarımız bu çalışmalardan dolayı şu anda biraz sıkıntı çekse de iş bittiğinde bundan son derece memnun kalacak. Yaptığımız çalışmalarla ilgili bölge esnafıyla ve vatandaşlarımızla da görüştük. Onlar da yapılan çalışmalardan çok memnun kalmış, işin biran önce bitirilmesini bekliyorlar.” ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 09.09.2021 16:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.