Balta: “Erdoğan Trabzon’a ayrı önem veriyor"

Balta: “Cumhurbaşkanımız bütün kongrelere telekonferans ile katılıyordu ama Trabzon’a ayrı bir önem veriyor. Bu Trabzon adına da sevindiricidir.”

15 Şubat 2021 Pazartesi 10:10
Balta: “Erdoğan Trabzon’a ayrı önem veriyor"

SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta İl Kongresi ve gündeme dair gazetemize değerlendirmelerde bulundu.

Balta şunları dile getirdi: “Trabzon’da bir İl Başkanlığı değişimi oldu, altı sene görev yapan Haydar beyin (Revi) yerine Doktor Sezgin Mumcu arkadaşımız görev aldı. Cumhurbaşkanımızın da katılımı ile Salı günü kongremizi gerçekleştireceğiz. Partimizde yapılan istişareler neticesinde tek liste ile kongreye gideceğiz. Bu il yönetimlerini yapmak zor bir süreçtir. Ben de bu görevde bulundum. Görüyoruz ki AK Parti teşkilatlarında yönetime girip görev almak konusunda çok büyük bir rağbet var. 20 yıllık partide insanların görev alma isteği bize gösteriyor ki halk nezdinde partimize olan güven halen yüksek seviyede.

Siyaset ve partimiz açısından bu güzel bir gösterge. İl Başkanı ile elli kişilik bir yönetim oluşacak. Esasında, İl Başkanı yönetimini seçerken elbette istişareler yapacak ama bunların sonucunda kendi çalıştığı ekibini kendisi kurması lazım. Burada da İl Başkanı’na o özgürlüğü vermek gerekli. Eğer dışarıdan müdahaleler ile bir yönetim kurulursa bunun zamanla sıkıntıları ortaya çıkar. Tüm temel dinamikler ile İl Başkanı istişare yapıp ekibini şekillendirmelidir. İl Başkanımıza güveniyoruz ve bu işi başaracağına inanıyoruz. Elimizden geldiğince de İl Başkanımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

TAKIM RUHU İLE
“Kamuda görev alanlar dengeleri bozdukları için yönetimlerde istemiyoruz. Kamudan ihale alanların da bu yönetimlerde olmasını arzu etmiyoruz. Partimize yakışır bir şekilde milletimize hizmet edecek arkadaşlarımızın burada olmasını arzu ediyoruz. Güzel bir yönetim olacağını arzu ediyoruz. Salı günü yeni yönetim açıklandıktan sonra takım ruhu içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız bütün kongrelere telekonferans ile katılıyordu ama Trabzon’a ayrı bir önem veriyor. Bu verdiği önem neticesinde pandemi olmasına rağmen AK Parti Trabzon İl Kongresi’ne katılacak ve hemşerilerimiz ile beraber olacak. Bu Trabzon adına da sevindiricidir. Cumhurbaşkanımızın Trabzon’a ne kadar önem verdiğini Trabzon böylelikle görüyor. Bütün hemşerilerimizi Cumhurbaşkanımızın da katılacağı kongremize bekliyoruz.”

HEP GÜÇLÜ DURDUK
“18 yıldır iktidardayız ve bu süreçte muhalefet yapan insanların da bir iktidar olma özlemi var. Bunlar da gayet doğal. Bizler yıllardan beri muhalefetin iktidar olma hayali ile millete neler yapabileceğini anlatması yerine genelde vesayet odaklarından medet ummalarına şahitlik ettik. 2002’de seçimle iktidar olduk ama Cumhurbaşkanımız o dönem milletvekili seçilemedi. Sebebi bir şiir okuması sebebiyle ceza almasıydı. Sonrasında anayasanın ilgili maddesi değiştirilerek Cumhurbaşkanımız Siirt’ten milletvekili seçildi. Daha sonra muhalefet sürekli vesayet odaklarından medet umdu. 2006’da farklı beklentileri vardı ve Danıştay saldırısı oldu. Yine, askeri görevi çağırıyoruz dediler e muhtıra ile karşı karşıya geldik. Milletin iradesini temsil eden iktidarı resmen tehdit ettiler. Bunların karşısında AK Parti yine güçlü durdu. Türkiye’nin farklı taraflarında Cumhuriyet mitingleri yapıldı. Özgürlüklerden bahsediyorlar ama biz bunları yaşadık geçmişte. AK Parti’ye kapatma davası açtılar. Gezi olaylarını yaşadık daha sonra 17-25 Aralık’ta yargının bir operasyonu oldu yolsuzluk adı altında. MİT tırlarının durdurulması ile MİT’e operasyon yapıldı. En son 15 Temmuz’da FETÖ’cülerin yaptığı darbe girişimi oldu. Bütün bunlara baktığımız zaman muhalefetin nerede durduğunu geçmişte hep görüyoruz. Muhalefet tüm bu olaylarda vesayet odaklarının yanında oldu.”

BU TEPKi NEDEN?
“Şimdi de Boğaziçi olayını yaşıyoruz. Rektörlük seçimini kim yaptı, yüzde 52 oy almış olan bir Cumhurbaşkanı yaptı. Kaldı ki bu ilk rektör ataması da değil. Neden şimdi bu tepki veriliyor. Gezi olayları gibi Türkiye’yi nasıl bir karışıklığa getirebiliriz diye uğraşılıyor. Ana muhalefet partisinin buradaki milletvekillerinden de bu konularla alakalı bir tepki beklerdim ama göremedim. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin beyden (Örs) bir tepki beklerdim ama onu da göremedim. Örs, esnafın derdini dinliyoruz, bunlardan rahatsızlık duydular diyor. Vatandaşı gezip dolaşın, biz bundan mutluluk duyarız. Biz yıllardır dinliyoruz esnafımızı da vatandaşımızı da. Yirmi yıldan beri Trabzon’un tüm alt ve üst yapısında da bizim emeğimiz var. İcraat yapıyoruz, sadece konuşmuyoruz biz. Hüseyin bey kardeşimizden Boğaziçi olayları ve HDP ile ilgili de bir açıklama yapmasını beklerdik. Milliyetçi bir misyonu temsil ettiklerini söylüyorlar ama bu konularda neden bir kınaması yok, ben bunu dile getiriyorum. Muhalefet partisi milletvekili arkadaşlarımızı seviyoruz ama milli birlik ve beraberlikte ne düşündüklerini de öğrenmek isteriz.”

ORTAK DURUŞ BEKLiYORUZ
“Baro, Boğaziçi olaylarını kınıyor ve özgürlükten bahsediyor. Peki bu açıklamaları yaparken orada terör örgütlerinin yaptıklarına bir kınama var mı, yok. Peki Baro’nun açıklamalarına sivil toplum kuruluşlarından bir duruş var mı, yok. Eğer polise askere karşı bir şeyler yapılıyorsa buna karşı durmak gerekmez mi? Sadece bizim misyonumuzdaki sivil toplum kuruluşları değil muhalefeti destekleyen sivil toplum kuruluşlarının da bir duruşu olmalı bu tarz olaylarda. Bu konulara ideolojik olarak bir pencereden bakmamak gerekir. Ortada bir yanlış varsa hep 
birlikte ortak tepkimizi göstermeliyiz. Askerin ve polisin yanında olmak sadece siyasetçinin görevi değildir. Hepimiz doğruların yanında olup yanlışların karşısında yer almalıyız. Ancak bu hassasiyeti göremedik. Yanlışlarımız olursa yanımızda olun demiyoruz ama ülkenin birliği ve berberliği ile alakalı konularda ortak duruşu bekliyoruz.”

OLMAZSA OLMAZIMIZ
“Bu vatan bölündüğü zaman, iktidar olsan ne olur muhalefet olsan ne olur. Bizim derdimiz budur. Farklı farklı partilerde olsak da millilik ve yerlilikte aynı çatı altında olmak zorundayız. Bizim olmazsa olmazımız budur. Bu ülke bölünürse huzurlu yaşayamayız. Bunu anlatmaya çalışıyoruz yıllardır.”

TEBDiRLERE UYMALIYIZ
“Sağlık kuruluşlarımıza güzel bir planlama yapıldı ve en yaşlısından en gencine doğru aşılama konusunda özverili çalışma gerçekleştiriliyor. Sağlıkta çalışan İl Müdürümüzden tüm ekibine kadar mesai mefhumu gözetmeksizin işini yapan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Çok etkin bir çalışma söz konusu. Çalışmalardan vatandaşlarımız da mutlu. 75 yaşında bir anamızla konuştum, Allah devletimize zarar vermesin dedi. Bu uğurda mücadele veren tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına sonuna kadar uymalıyız. Aşı da olsak bu konunda taviz vermemeliyiz. Özellikle restoran, kahvehane ve kafelerin kapanması bu süreçte bizleri de üzüyor. Buraların açılabilmesi için mutasyona uğrayan virüse karşı tedbiri elden bırakmamalıyız. Yaz döneminde rahatlama olacağını düşünüyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.