Basınçlı sulama sistemlerine kredi Ziraat Bankası'ndan

Tarım ve Orman Bakanlığınca Tarla İçi Basınçlı Sulama Sistemlerine verilen %50 Hibe desteği bilgilendirme toplantısı yapıldı.

18 Şubat 2019 Pazartesi 09:37
Basınçlı sulama sistemlerine kredi Ziraat Bankası'ndan

Tarım ve Orman Bakanlığınca Tarla İçi Basınçlı Sulama Sistemlerine verilen %50 Hibe Desteği  bilgilendirme toplantısı  Akçaabat Ziraat Odasında yapıldı.Toplantıya ev sahipliği yapan Oda Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, Bakanlık adına İl Müdürü Cahit Gülbay, Destekleme Şube Müdürü Yüksel Kılıç, Ziraat Mühendisi Fadıl Öztürk, İlçe Müdürü İbrahim Nezir, Akçaabat Ziraat Bankası Şube Müdürü Erhan Aydın ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından, İl Tarım ve Ormancılık Müdürlüğü personeli Zir. Müh. Fadıl Öztürk basınçlı sulama sistemlerine verilecek desteğe müracaat edebilmek için gerekli olan şartları, aranılan kriterleri ve desteğin hangi usul ve esaslara göre verileceği konusunda bilgi aktardı.

Akçaabat Ziraat Odası Tarım Danışmanlarından Ziraat Mühendisi Ali Han Hikmet Bayram, damla sulama ve gübreleme sistemi hakkında bilgi aktardı. Başta fındık bahçeleri olmak üzere bölgemizde büyük çaplı tarımsal üretim yapan tüm alanlarda damla sulama yöntemiyle yapılacak sulama ve gübrelemenin üstünlüklerini ve faydalarını anlattı.

Tarla içi Basınçlı Sulama Sistemlerine son başvuru tarihi 1 Mart 2019.  Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, başvuru süresince ve daha sonraki süreçte her türlü teknik desteği vermeye hazırız.

Ziraat Bankası Bitkisel Üretim/Örtü Altı Sera Kredileri

Bölgemiz içerisinde tarımsal faaliyet gösteren/ faaliyet yapmayı planlayan gerçek çiftçilerin ya da tüzel işletmelerin bitkisel üretim konularında yapılan yatırım ve üretim faaliyetlerinin finansmanına yönelik ihtiyaçları için sunulan kredi Ziraat Bankası tarafından verilmektedir.

Bu kredi; tahıllar, endüstri bitkileri, yağlı tohumlar, baklagiller, yumrulu bitkiler, yem bitkileri, tıbbi ve aromatik bitki ve sertifikalı tohum işleme ve pazarlama, tarla sebzeciliği, meyve yetiştiriciliği, serada üretim, mantar yetiştiriciliği vb. gibi bitkisel üretim konularında yapılan yatırım ve üretim faaliyetlerinin finansmanına yönelik kullanılabilir.

Kullanılabilecek kredileri iki başlık altında toparlayabiliriz;

1- İşletme Kredisi: Tohum, gübre, ilaç, yakıt, nakliye, pazarlama, çeşitli demirbaş alımı, bakım-onarım, sigorta, kira vb. konulara ilişkin krediler.

2- Yatırım Kredisi: Sera, soğuk hava deposu, bağ, meyve bahçesi vb tesislerin kurulması veya satın alınması, proje bütünlüğü içerisinde yatırımla birlikte değerlendirilen derin kuyu açılması, sulama sistemlerinin kurulması, yatırım yapılacağı tarlanın alımı dahil diğer yatırım harcamaları ile işletmelerin ihtiyaçları ile orantılı güneş, rüzgar veya biyogaz enerji yatırımlarına ilişkin harcamaların karşılanabileceği krediler.

GEREKLİ BELGELER

* Nüfus cüzdanı

* Çiftçi Belgesi/ÇKS Belgesi

* Tarımsal işletmesini tevsik edici (belgeyle ispatlayıcı) belgeler ( tapu kaydı, kira kontratı vb.)

* Krediye karşılık gösterilecek teminatlara ilişkin belgeler

* Bilanço esasına göre faaliyet gösteren işletmelerden son üç yıla ait bilanço ve gelir tablosu

VADE/FAİZ

İki yıl ödemesiz yedi yıl vadeli kullandırılabilecek kredinin yıllık faiz oranı % 8,25 olup kredi ile yatırımın % 75 inin finansmanı sağlanmaktadır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.