Başkan Adayı Güngör ,şehir planlaması nedir iyi bilirim

Vatan Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İnci Güngör,meslek icabı şehir planmasından iyi anlarım Trabzon'u daha yaşanılabilir bir kent haline getireceğiz dedi.

05 Şubat 2019 Salı 14:24
Başkan Adayı Güngör ,şehir planlaması nedir iyi bilirim

Vatan Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İnci Güngör Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında projelerini anlattı.Başkan Adayı Güngör,Şehir planlama  mesleğinde  40 yılı aşkın süre yaşamım belediyeler , özellikle de belediye meclisleri  içinde geçti. Kente bir çivi çakabilmenin , onurunu, gururunu iyi bildiğimi düşünüyorum. Bu nedenle VATAN PARTİLİ  bir cumhuriyet kadını olarak  bu onuru yaşayabilmek adına   Trabzon’a  BŞB başkanı  (yerel yönetici) olmaktır hedefim .   Yerel yönetimleri  anayasamızın  127. Maddesi,  “…   İl Belediye veya köy halkının mahalli müşterek ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulmuş ……..kamu tüzel kişileridir.” şeklinde tarif etmektedir.   Halkın mahalli ve müşterek   ihtiyaçları  nelerdir?  Tespit etmek için  bir de  ben tekrar    Trabzon’a  bakıyorum.   

  1. DÜNYA COĞRAFYASINDA Kİ KONUMU:Trabzon Batı Asya’nın  Karadeniz’e açılan liman kapısıdır. Hatta Çin’e kadar tüm Asya ülkelerine hizmet verebilecek İpek yolu’ nun olmaz ise olmaz  kentidir. Trabzon’umuzun bu konumunu mutlaka değerlendirecek ilişkiler kurarak Avrasya’daki yerimizi, ekonomik rolümüzü güçlendireceğimin sözünü buradan veriyorum.
  2. ÜLKE COĞRAFYASINDA Kİ KONUMU: Trabzon, iklimsel koşulları ve topoğrafik özellikleri nedeni ile fındık üretiminde  dünya birincisi, çay üretiminde de  ön sıralarda , balıkçılıkta da  çok önemli bir yeri var. Bu üç ürünle bölgemize ve ülkemize ekonomik katkı sağlayan hemşerilerimizin her tür sorununu  çözebilmek için kendilerinin önerileri de alınarak “ZİRAİ DESTEK HİZMET  BİRİMİ” kurulacaktır.

  Ayrıca toprağın verimliliği , iklimsel özellikler   bir çok tarımın yapılmasına olanak sağladığı için,   değiştirilen BŞB yasası öncesi köy olan mahallelerimizde, yeni seçilen muhtarlarımızın üretimi canlandırmak, daha verimli hale getirmek için kooperatifleşmelerine her türlü desteği sağlamak üzere ”ÜRETİM KOOPERATİFLERİ DAYANIŞMA MERKEZİ” kurulacak ve sağlıklı tohum üretimini mutlaka gerçekleştirilecektir. Böylece üretim ekonomisine geçmenin alt yapısı Trabzon’da da oluşmaya başlayacaktır.

  1. YEREL YAPISAL  FONKSİYONLAR:  Özellikle Trabzon merkezinde her şey var. Kaos yaratacak kadar her  şey var.  Üst üste,   alt alta, yan yana, iç içe. Mutlaka sadeleştirilmesi ayıklanması, rahatlatılması gerekiyor. Bunun için  öncelikle   kapatılan belde belediyelerinin bulunduğu yerleşim alanlarında, bağlı olduğu ilçe  belediyesi hizmetlerini aynen yürüten HİZMET BİNALARI açılacaktır. Halkın talepleri halkla birlikte yerinde incelenip çözüm de birlikte üretilecektir.
  2. MERKEZDE ARAÇ VE YAYA DOLAŞIMI:     Arafilboy- faroz arasında sahil yolundan tanjanta kadar olan alan kent merkezidir. Planlama’da “MİA” denilen  bu alanda  araç erişimi ve yaya dolaşımı  sadeleştirilecektir.

-Tanjant yolun meydan geçişi yer altına alınarak meydan parkı ile aşıklar parkı birleştirilecektir.

-Bir mücevher gibi Trabzon’u simgeleyen Ganita’nın  kent merkezinden yaya erişilebilirliği geliştirilecektir.

- Hem farozda  hem arafilboyda   arazinin  kot farklarından yararlanılarak  2 adet otopark inşa edilecektir.  bu 2 otopark arasında ücretsiz ve biletsiz çalışan  MİNİ METROBÜS hattı kurulacaktır. Ortahisar mahallelerine çalışan araçlar bu otoparklara kadar yolcu taşıyacaklardır. MİA da dolaşmayacaklardır. Denize paralel olan bu hat üzerindeki duraklardan yayaların sahile  erişimi  yürüyen band kaldırımlar ile, yer yer de kent asansörleri ile sağlanacaktır. Bu alanlardaki mevcut  küp döşeme taşları sökülerek  tüm yollar asfaltlanacak, tüm yönlendirmeler asfalt üzerine çizilerek, yer yer renklendirilerek  zorunlu araçların güzergahları , yaya ve engellilerin  hareket alanları tanımlanacaktır.

       5-    ŞEHİRİÇİ TERMİNAL VE ŞEHİRLERARASI TERMİNAL: Trabzon ilçelerinden gelen yolcu araçları için şehiriçi terminal  görevi molozda  projelendirilecek ve MİNİ METROBÜS hattına kolayca erişimi    sağlanacaktır. Şehirlerarası terminal ise kentin batı girişine, mümkünse yeni stadyumun           bulunduğu alana veya  Akçaabat ilçesinde uygun bir alana taşınacaktır.

Son Güncelleme: 05.02.2019 14:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.