Başkan Azmi Kuvvetli'den 18 Mart Canakkale Zaferinin Yıl Dönümü açıklaması!

17 Mart 2022 Perşembe 14:56
Başkan Azmi Kuvvetli'den 18 Mart Canakkale Zaferinin Yıl Dönümü açıklaması!

İyi Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

Çanakkale Zaferi, Birinci Dünya Savaşı içinde ayrı bir özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, şahlanan bir milletin bağımsızlığı ve egemenlik aşkı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin eşsiz kahramanlık destanıdır. Çanakkale Zaferi’nin 107.yıl dönümünde, ecdadımızın bizlere ve gelecek nesillere bırakmış olduğu bu eşsiz mirasın kıymetinin bir kez daha anlaşılması gerektiği bir gündeyiz. 57.Alay'ın muhteşem iradesiyle birlikte, Conkbayırı, Arıburnu ve Anafartalar'da öne çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kahramanlığını anlamadan, Çanakkale Zaferi’ni anlamak mümkün değildir.

"Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum! Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler ve komutanlar geçebilir" sözleriyle; askerlerin tamamına yakınını kaybedilmesiyle kazanılan destansı bir zaferdir Çanakkale. Böylesi bir zaferin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatük'ü yıllarca itibarsızlaştırmaya çalışan bir zihniyetin temsilcilerinin; onun bize emanet ettiği ülkemizi ona düşmanlık besleyerek yönetenlerin, bir gün tarihin çöplüğüne gönderileceğinden kuşkumuz yok. Böylesi zor bir savaştan sonra Türk milletin yeniden doğuşuna vesile olan bu eşsiz zaferin eşsiz komutanlarının itibarları asla zedelenemez.

Ordusu ile birlikte yediden yetmişe tüm halkın savunma konumundayken taarruza geçtiği Çanakkale Direnişi, halkın onur abidesi olmuştur. Bir ulusun kaderini değiştiren bu zafer sonrası Türk Milleti, 18 Mart 1915 tarihteki şanlı yerini almıştır. Bu duygu ve düşüncelerle eşsiz vatanımızı bizlere emanet eden başta Ulu Önder Gazı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, canı pahasına vatanını koruyan ve bizim için kalpleri duran kahraman şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad mekânları cennet olsun.

Son Güncelleme: 17.03.2022 15:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.