Başkan Bekar: Tarım desteklenmezse, bu çark dönmezse, tarım biter.

22 Şubat 2022 Salı 13:15
Başkan Bekar: Tarım desteklenmezse, bu çark dönmezse, tarım biter.

Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, Gübre fiyatlarının aşırı yükselişine dikkat çekerek ,bu fahiş fiyat artışları karşınıda üreticimizin çok büyük bir mağduriyetle karşı karşıya kaldığını,bu şartlarda üreticimiz fındık bahçelerine artık giremeyeceğini,fındık alanlarında gübrelemesini yapamayacağını hep dile getirdik,üst makamlara her vesile ile çağrıda bulunduk.Çünkü mart aylarında başlayan gübrelememin fiyat artışları nedeniyle yapılamayacağını,bununda verim açısından büyük bir kayba sebebiyet vereceğini,fındık’ta verimin çok düşeceğini,bu düşüşün hem üreticimize, hemde devletimize çok büyük bir maddi kayıp getireceğini ısrarla anlattık..

İşte tüm bu çabalarımız,karşılığını buldu... Sn Cumhurbaşkanımızın gübre fiyatlarında %30 indirim yapılacak açıklaması bizi üreticilerimiz adına sevindirmiştir. Fiyatların ton başına 8000 tl yükseldiği,gelen %30 indirimle tonunda 2.500 tl lik bir para üreticinin cebinde kalacak. Özellikle 20 ye 20 ve 26 azot gübrelerinin bu fiyat düşüşünden faydalanması bizleri memnun etmiştir.Tarım desteklenmezse,bu çark dönmezse,tarım biter.. İşte Tarımın istediğimiz seviyeye gelmesi için,çarkın dönmesi için,devletin bu sektöre daha çok destek  vermesi gerekir. GÜBREDE %30 indirim sağlayan Sn. Cumhurbaşkanımıza Çok Teşekkür Ediyorum dedi.

Son Güncelleme: 22.02.2022 13:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.