Başkan Bıyık, 3 Yıllık Hizmet Süresini Değerlendir.

17 Mayıs 2022 Salı 14:04
Başkan Bıyık, 3 Yıllık Hizmet Süresini Değerlendir.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın basın toplantısında 3 yıllık görev süresini değerlendir.

BAŞKAN BIYIK'IN AÇIKLAMALARI

O gün ki şartlarda 52 proje taahhüdümüzle vatandaşın karşısına çıktık. 52 projemizin 30 - 35 tanesini neticilendirdik. Rutin belediyecilik çalışmalarının dışında bırakılacak şekilde Yomra’nın 52 farklı projesini gerçekleştirmiş olduk. 

Bazen belediyede neye ihtiyaç olup olmadığını bilemediğiniz, adaylık sürecinde projelendiremediğimiz konular olabiliyor. Mevcut projelere ilaveten tamamladığımız çok sayıda projemiz de var. 
Tamamlamış olduğumuz projelerden 20 tanesini anlatmak istiyorum. 

YOMRA KÜLTÜR MERKEZİ
Yomra Kültür Merkezinin Mart ayında açılışını yaptık. Şu anda 150’nin üzerinde organizasyonumuz var. Yomra’da ilk kez belediye bünyesinde tiyatro sergilemesi yapıldı Çok yoğun ilgiyle karşılaşıldı. Düğün salonunda 100’ün üzerinde organizasyonlar var. Ayrıca toplantı salonunda organizasyonlar devam ediyor. 1 yılda tamamladık projemizi. 6 milyona mal ettiğimiz projemizi, bugün yapılsa 20 milyona mal edilemez. Zamanında yaptık. Trabzon’un toplamına hizmet edecek. İçerisinde tamamlama aşamasında olduğumuz otopark alanında sonradan proje değişikliği yaptık. İçerisinde kütüphane olduğu, kadınların Halk Eğitim Merkezi açacağı salonlar oluşturuluyor. 

3. SINIF MERDİVEN ALTI MÜTEAHHİTLER

Büyükşehir yasasının ilçe belediyelerinin sağladığı en önemli katkı İmar Planlarında ilçe belediyesinin tek başına alacağı karar yeterli olmaması. Çünkü plandan anlamayan, ben yöneticiyim ama mimar değilim. Plandan anlamayan, projeden anlamayan nice belediye başkanları şehirlerde görev yaptığında çarpık görüntü ortaya çıkabiliyor. Bunun önüne geçmek için Büyükşehir Belediyesinde İmar Planlarının birlikte yapılması kazanım. 
Biz geçen ay 5 ile binlik planları yeniden yaptık. Burada daha çok yeşil alanların ayrılması, sosyal alanların ayrılması, imardaki kat yükseklikleri, şehirleşme yeniden güncellendi. Temmuz ayından sonra yürürlüğe girecek. Bundan önce yoğun yapılaşma bundan sonra olmayacak. 
Yomra 3. Sınıf Merdiven altı müteahhitlerin sığınma alanı olmuştu. Bizim görev süremizden önce. Biz 3. Sınıf Merdiven Altı Müteahhitleri ilçemizden kovduk. Bundan sonra ki süreçte düzgün geçmişi olmayan müteahhitle iş yapmama hassasiyetimizi taşıyoruz. İmarla ilgili şehirlerin ve ülkenin gündeminde olmayacak. Biz şu ana kadar yaptığımız sunumlarda, Yomra’nın bundan önce 10 yıllık süreçte inşaat, hafriyatla gündemde kalmasından rahatsızlığımızı her fırsatta dile getirdik

KAŞÜSTÜ HASTENESİ KAPATILMA İDDİASI.. 

Bize resmi olarak, Hastanenin kapatılacağı sözü gelmedi. Kapalı kapılar ardından bu hastaneni kapatılacağına dair, çeşitli birimlerinin sonlandırılacağına dair söylemler geliyor. Şehir Hastanesi farklı bir şey. Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesinin burada olması için çekilen çileler var. Halk bağış yaptı devlete. Orası yapılırken oraya giden yollarda vatandaşlar yerlerini ücretsiz şekilde terketti. 10 yıllık hastanenin kapatılıp, şehir hastanesine gidelim şeklinde anlamsız planlama yapılmadığını ümit ediyorum. Kaşüstü Hastanesi kapatılma gibi gaflete düşülürse, Yomra halkı cevabını verir. 

Son Güncelleme: 17.05.2022 14:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.