Başkan Bıyık Afet Ödeneklerini Göndermeyen Afad'a Tepki Gösterdi

17 Kasım 2021 Çarşamba 15:37
Başkan Bıyık Afet Ödeneklerini Göndermeyen Afad'a Tepki Gösterdi

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Yomra'da yaşanan sel ve heyelanların ardından ilçeye gerekli ödeneği göndermeyen Afet Acil Durum Yönetim Başkanlığına (AFAD) tepki gösterdi. Bıyık, "Bu şartlarda afetin yaraları sarılamıyor" dedi.

Başkan Bıyık konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "İlçemizde son yıllarda ağır afetler yaşadık. Önce Demirciler ve Çamlıyurt mahalleleri, sonra Kıratlı, Gülyurdu, Ocak ve Taşdelen mahalleleri ve son olarak Gürsel ve Kömürcü mahallelerinde ciddi hasarlar yaşadık.
Ancak son iki afetin ardından yapılan tespitin dörtte birinden daha az miktarda gönderilen ödenekler bırakın tahribatı gidermeyi, tamire bile yetmeyecek durumdadır ve ciddi şekilde prosedür içermektedir. En son afetin ardından ise hiç ödenek gönderilmemiştir. Bu şartlarda biz afet sonrası yara sarmada olan hızımızı da kaybetmiş oluyoruz, vatandaşımız mağdur oluyor. Biz belediyenin kasasına para girmesi için değil sorunların çözülmesi için mücadele veriyoruz. Eğer belediyelere para gönderilmek istenmiyorsa afet sonraları yapılan tespitleri AFAD ihale edip yaptırsın. Yeter ki vatandaşımızın mağduriyeti giderilsin. Bizler aylarca mücadele etmemize rağmen sonuç alamıyoruz. Ancak gerek belediyelerin mali yapısı ve gerekse yaşanan ekonomik kriz işleri içinden çıkılmaz hale getiriyor. AFAD'ı bir an evvel ilçemizde yaşanan afetlerin izlerini ortadan kaldırmak için gerekli iş ve işlemleri yapmaya davet ediyorum."

Son Güncelleme: 17.11.2021 15:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.