Başkan Ekim Akçaabat'ın kültür ve sanat hayatını değerlendirdi

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim; kültür, sanat, turizm ve spor şehri olarak markalaşan Akçaabat’ın kültürel ve sanatsal faaliyetlerini değerlendi.

12 Eylül 2019 Perşembe 16:28
Başkan Ekim Akçaabat'ın kültür ve sanat hayatını değerlendirdi

‘Milletimizin hafızasının, kültür ve medeniyet birikiminin geçmişten bugüne ve geleceğe taşınmasında yerel yönetimlerin kültür ve sanat faaliyetlerinde önemli bir rolü vardır.’ diyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, günümüz dünyasında yerel yönetimler sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlere yaptıkları yatırımlar ve verdikleri destek ölçüsünde marka değeri kazanır.

Şehre Ruh Vermenin En Önemli Aracı Kültür Ve Sanattır

Akçaabat Belediyesi olarak bir kentin en önemli varlığının kültür ve sanattan geçtiğinin bilincinde olduklarını vurgulayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ Farklı ekonomik ve sosyal kesimlerin kültürel faaliyetlere erişiminde tam bir eşitlik imkanı sağlamaya gayret ediyoruz. Gün geçtikçe kültürel ve sanatsal etkinliklerimizi çok geniş yelpazelere yayıyoruz. Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, çok sesli koro ve tiyatro çalışmalarımız yıllardır aksamadan devam ediyor. Bunun yanında Çocuk Tiyatro Şenliği, Opera ve Bale Günleri, Resim ve Fotoğraf Sergileri etkinliklerimiz de yer almaktadır. Akçaabat, kültürel birikimiyle geçmişten gelen aydın kimliğini her geçen gün zenginleştirerek korumakta ve bölgemizden yetişen sanatçılarımızın verdiği eserlerle bu birikim devam etmektedir. Bu bağlamda Resim ve tarih çalıştayları yapılmakta, fotoğraf yarışmaları düzenlenmekte, ulusal ve uluslararası başarılar elde edilmektedir.” dedi.

Bu Şehir Bir Marka Olacaksa, Sanat Ve Kültürün De Bu Çalışmanın İçinde Olması Gerekiyor

Akçaabat’ın tarihine ve kültürel mirasına yakışır bir imaj ve kimlik oluşturduğunun altını çizen Başkan Ekim, “Gelenekselleştirilerek her yıl düzenlenen Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali, marka festivallerden biri olarak adını duyurmuş olup uluslararası gösterilere ev sahipliği yapmaktadır. Akçaabat’ın kültürel mirasını bütüncül olarak ele alarak geçmişten bugüne Akçaabat’ın tarihi ile ilgili bir envanterin ortaya çıkarılması için ‘Uluslararası Dünden Bugüne Akçaabat Sempozyumu’ Akçaabat’ın önemini belgelemektedir. Akçaabat’ta Spor Belgeseli ve Akçaabat Spor kitabı ile yüz yıllık spor gelişimimiz kayıt altına alınmıştır. Yapılan tüm kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bir yandan bu faaliyetlere süreklilik kazandırarak gelenek oluşturmayı diğer yandan ise gençlerimize yeni ufuklar açmayı hedefliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Akçaabat’ın Marka Değerlerinden Biri Horondur.

Kentlerde beraber yaşama dinamiklerinin geliştirilmesine aracılık eden kültür; yaşam kalitesinin ve refahın artırılmasında rol oynarken, yarattığı sosyal ve ekonomik değerler ile kalkınma stratejilerinin odağına yerleşiyor.Biz belediyeciliği yol, su ve altyapı gibi birincil hizmetlerin çok ötesine taşımış bir şehiriz. Bölgemizin gururu horon; yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da önemli başarılara imza atmıştır. Şimdi ise yeni bir etkinlik olarak Akçaabat’ta horon oynama meydanı oluşturmayı planlıyoruz. Şehrimizde belirlenen bir meydanda belirlenen gün ve saatlerde horon halkası kurulacaktır. Şehrimizdeki bütün yerli ve yabancı turistlerimizle vatandaşlarımız horon halkasında buluşacak.

Akçaabat Aynı Zamanda Bir Spor Kentidir

Başkan Ekim değerlendirmelerine şöyle devam etti: “ Türkiye’nin en eski kulüplerinden biri olan Akçaabat Sebatspor hala hizmet vermeye devam etmektedir. Diğer amatör kulüplerimizle birlikte sadece futbol değil, hentbol, yelken ve boks branşlarında da önemli dereceler elde edilmektedir. Belediyemiz bünyesinde hizmet veren Spor İşleri Müdürlüğümüz kentimizdeki spor aktivitelerini canlandırmak adına yaptığı faaliyetlerle ilklere imza atmaktadır. Gerek büyükler ve kadınlar için gerekse gençler ve çocuklar için yılın belirli zamanlarında çeşitli spor kursları düzenlenmektir. Bu kurslara olan yoğun ilgi bizi ziyadesiyle memnun etmekte ve daha güzel faaliyetlerde bulunmak için kamçılamaktadır. Spor tarihiyle övünen şehrimize yakışır nitelikte faaliyetler bulunmaya devam edeceğiz. Bu anlamda tüm hemşerilerimizden Akçaabat’ımızın kültür, sanat, turizm ve spor şehri yolunda markalaşması hedefimize katkı vermek için bu faaliyetlerimizde katılmalarını istiyoruz. Millet olmanın temel ilkesi bu dayanışma ruhunu canlı tutabilmektir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.