Başkan Ekim'den Kurban Bayramı Öncesi Uyarı; Kurban Artıklarını Açıkta Bırakmayın!

Akçaabat Belediyesi, kurban kesen vatandaşlara yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde uyarıda bulundu.

30 Temmuz 2020 Perşembe 09:34
Başkan Ekim'den Kurban Bayramı Öncesi Uyarı; Kurban Artıklarını Açıkta Bırakmayın!

Temiz bir Kurban Bayramı yaşanması için halkımızın kurban artıklarını gelişigüzel bırakmamaları konusunda uyarı yapan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim yaptığı açıklamada uygun olmayan yerlerde açıkta bırakılan kurban artıklarının hem çevre ve görüntü kirliliğine sebebiyet vereceği gibi hem de sağlık açısından zararlı olacağını belirtti.

Vatandaşlardan kurban artıkları hususunda daha fazla hassasiyet göstermelerini isteyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ Özellikle Kurban Bayramı'nda çevre temizliği konusunda daha fazla hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz.

Vatandaşlarımız kurban kesim yerlerinin dışında kurban kesmesinler. Kesilen kurbanların atıkları çevreye veya çöp konteynırlarına atılmasın. Kurban atıların atılması için Yaylacık Dolgu sahasında çukurlar oluşturulmuştur.  Bu alanda Fen işleri Müdürlüğümüzce Bayram sürecinde nöbetçi bulundurulunacaktır. Çöp konteynerlerine atılan kurban atıkları ve sakatatlar hava sıcaklıkları nedeniyle çevreye kötü koku yayacak ve sağlık açısından olumsuz sonuçlara sebebiyet verecektir. Vatandaşlarımızın genel çevre temizliği kurallarına uyarak kurban artıklarını usulüne uygun olarak toprağa gömerek imha etmeleri çevre sağlığı için yapılacak en doğru davranış olacaktır.“ dedi.

Kurban Bayramı boyunca denetimlerde bulunacak olan Akçaabat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kurban artıklarını gelişigüzel çevreye bırakan vatandaşlar için yasal işlem uygulayacak.

Son Güncelleme: 30.07.2020 09:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.