Başkan Ekim Mecliste Bilgilendirdi

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim Belediye Meclisinde geçen süreyi değerlendirdi.

03 Eylül 2021 Cuma 13:48
Başkan Ekim Mecliste Bilgilendirdi

Temmuz ayı meclis toplantısının ardından Ağustos ayında tatil yapan Akçaabat Belediye Meclisi Eylül ayında toplandı. Eylül ayı Meclis toplantısının ilk oturumunda Meclis üyelerine ve kamuoyuna çalışmalar ve projeler hakkında bilgi veren Başkan Ekim geçen süreyi değerlendirdi.

Ülkemizde son dönemlerde meydana gelen yangın ve sel felaketlerinde hayatını kaybedenlere Allahtan Rahmet, yaralılara şifalar dileyerek değerlendirmelerine başlayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim; temel belediyecilik faaliyetlerinin sürdüğünü ifade ederek projelerde ve yatırımlarda gelinen aşamaları aktardı.

Söğütlü Kültür Merkezinin Yapımı Başlıyor

Kültür Sanat ve Turizm Şehri Akçaabat’a kongre ve sanat turizmi açısından önemli katkı sağlayacak, Söğütlü Mahallemizde eski Belediye binasının yerine yapılacak olan Kültür Merkezinin İhalesini yaptık. Sözleşme imzalandı ve mevcuttaki binanın yıkımına başlandı. Önümüzdeki hafta binanın yıkımı tamamlandığında Kültür Merkezinin inşaatını yapacak olan firmaya yer teslimini yapacağız. Yüklenici firma hemen inşaat çalışmalarına başlayarak herhangi bir olumsuz durum olmadıktan sonra iki yılda inşallah inşaatı tamamlanacaktır. Trabzon Üniversitemizin hemen yanında yapılacak olan böyle bir tesisten buradaki vatandaşlarımızın yanında Üniversite Eğitimi gören öğrencileri de ayrıca faydalanacak ve onlara önemli katkı sağlayacaktır.

Akçaabat Katlı Otopark ve Pazar Yeri İnşaatı İhale Edildi

Uzun yıllardır Akçaabat’ın sorunu olan otopark konusunda vermiş olduğumuz söz doğrultusunda Büyükşehir Belediyemizle birlikte çalışmalarımızı tamamladık ve Akçaabat Katlı Otopark ve Pazar Yeri Projesi Trabzon Büyükşehir Belediyemiz tarafından ihale edilerek sözleşmesi imzalanmıştır. Mevcutta bulunan Pazar yeri alanının yıkımı tamamlanmasının akabinde yer teslimi yapılacak ve yüklenici firma inşaat yapım çalışmalarına başlayacaktır. İnşaatın tamamlanmasıyla birlikte Akçaabat’ımız beklediği Katlı Otoparka kavuşmuş olacak ve Akçaabat’ın adına yakışır modern bir Pazar yeri halkımızın hizmetine sunulmuş olacaktır.

Spor Kompleksi Projelerinde Sona Gelindi

Spor Kenti Akçaabat’a Spor Turizmi açısından değer katacak, şehrimizin sosyokültürel hayatına katkı sağlayacak Yaylacık Mahallesi sahil kısmına yapımı planlanan Spor Kompleksi diye ifa ettiğimiz içerisinde Kapalı Spor Salonu, Gençlik Merkezi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve 5000 Kişilik Stadyum için proje çalışmalarımızı tamamladık. Bakanlığımızın belirlediği tip projelerin haricinde Akçaabat’ın ve yapılacak olan alanın dokusuna ve siluetine uygun olması açısından Akçaabat’a özgü projeler geliştirdik. Proje çalışmalarımız tamamladık ve avam projelerimizi bakanlık onayına sunduk. Süreçlerin tamamlanmasının ardından Akçaabat Sor Kompleksinin ihalesini yaparak inşaat yapım çalışmaları başlayacaktır.

Akçaabat Sahildeki Projelerimiz Devam Ediyor.

Akçaabat mevcut sahil park ile ilgili hem alt yapı hem de sert zemin ve kent mobilyaları yenilemesi ile ilgili proje çalışmalarımızı tamamladık. Alt yapı ile ilgili kullanım ömrünü tamamlamış elektrik ve su hatları ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Sahildeki banklarını değişimini de gerçekleştirdik. Sert zemin ve diğer kent mobilyalarının değişimi turizm sezonunun sonrasında yapılacaktır. Bu dönemde zemin değişim çalışmalarının yapılması sahil parktaki esnaflarımızı olumsuz etkileyeceği gibi yerli ve yabancı turistler ile halkımızın sahil parktan yararlanmasını olumsuz etkileyecekti. Bu düşünceden dolayı yaz sezonu sonrasında sahil parktaki çalışmalarımız hız kazanacaktır.

Akçaabat Merkezden başlayıp Yıldızlı Mahallesine kadar devam edecek olan Kesintisiz Bisiklet ve Yürüyüş Yolu projemizin altyapısı için Belediyemiz imkanları ile zemin çalışmalarımıza başladık ve Yaylacık Mahallesi sonuna kadar ulaştık. Devamında Söğütlü sahilinde yapılacak olan zemin çalışmalarına ise Deniz Sezonu sonrasında devam edeceğiz. Söğütlü sahilinde iş makinelerinin bu sezonda çalışması demek oradaki vatandaşlarımızın çalışma esnasında denize girememesi, plajlarda vakitlerini geçirememesi demektir. Dolayısıyla vatandaşlarımız deniz sezonundan mahrum etmemek adına Söğütlü Sahilindeki çalışmalarımız deniz sezonundan sonra yapılacaktır. Akçaabat- Yıldızlı Kesintisiz Bisiklet ve Yürüyüş yolu projesi tamamlandığında bu alanlardan bütün vatandaşlarımız faydalanabilecek. Amacımız sahillerimizden ve hizmetlerimizden her bir vatandaşımızın eşit olarak yararlanabilmesidir.

Fatih Parkı Yenileme Projesi 15 Eylül’de İhale Ediliyor

Akçaabat şehir merkezinde Ak Camii önündeki Fatih Parkını yenileyerek nitelikli kullanım alanları içerisine kazandırmayı planladık. Bu proje ile Akçaabat’ımız çok önemli bir meydan kazanarak vatandaşlarımız şehir merkezinde zaman geçirebilecek bir yere daha kavuşmuş olacak. Mevcut alanda peyzaj düzenlemelerinin yanında zemin, kent mobilyaları, ışıklandırma çalışmaları ve engelli rampalarının düzenlenmesi ile “engelsiz ulaşım” çalışmaları yapılacak. Proje kapsamında şehir içi bağlantı yolundaki trafik ve parklanma sorununu da ele aldık. Ekiplerimiz çalışmalarını ve ihale süreçlerini tamamladı. 15 Eylül 2021 tarihinde Akçaabat Fatih Parkı Yenileme işi için ihalemiz yapılacaktır. İhale sonrasında yüklenici firma tarafından inşaatın yapımı başlayacaktır.

Sokak Sağlıklaştırma Çalışmaları Devam Ediyor

Tarihi Ortamahallede devam eden 1. Etap Sokak Sağlıklaştırma çalışmalarında evlerin cephelerinde sonra gelindi. 1. Etaptaki sokak ve zemindeki çalışmalarımız başlıyor. Devamında ise 2. Etap sağlıklaştırma çalışmalarının projelerinin hazırlıkları yapılıyor. Ortamahalleyi Dünyaya tanıtmaya kararlıyız. Bu minvalde buradaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ortamahallede bulunan tarihi ST. Micheal kilisesinin Ortamahalle Müzesi olarak kullanılmak üzere restorasyonunu tamamlanmıştık. Şimdi ise Müzenin iç dizaynı ve müzede sergilenecek malzemelerin tedarikleri yapılıyor.

Akçaabat Çarşı Bölgesinin turizme kazandırmak için burada sokak sağlıklaştırma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Görüntü kirliliği oluşturan bina cephelerinde, cephe iyileştirme, cephe yenileme, söve boya gibi işlemlerle sokak zemini düzenlemesi aydınlatma işleri yapılıyor. Üst cephelerde çalışmalar tamamlandıktan sonra dükkân cephelerinde çalışmalar tamamlanacak ve tabelalarda standardizasyon sağlanacak. Bunun sonrasında ise TİSKİ ile birlikte kanalizasyon ve su altyapısı yenileme çalışmamızı tamamlayacağız. Bu süreçte eş zamanlı olarak doğalgaz hattı döşemesinin yapılması planlanmaktadır. Altyapı çalışmalarımız tamamlandıktan sonra zemin yenileme çalışmaları başlayacaktır. Bu alandaki çalışmalarımızın tamamlanmasının akabinde Akçaabat Çarşı Bölgesi Turizme kazanmış olacak ve esnaflarımız da daha göze hoş gelen mekânlarda faaliyetlerine devam etmiş olacaklar.

Akçaabat Kent Müzesi Şekilleniyor

Akçaabat’ta bulunan tarihi Merkez İlkokulu binasının Müze olarak restore edilmesi ve ön tarafta bulunan mevcut Merkez İlköğretim okulunun yıkılarak başka bir yere yapılması konusunda çalışmalarımız sürüyor. Bilindiği üzere Merkez İlkokulu binasının yıkılarak başka yere yeniden yapılması ve Tarihi binanın Müze olarak restore edilmesi konusunda Vakıfbank Genel Müdürlüğü Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında ödenek tahsis etmişti. Tarihi binanın restorasyonu konusunda ilgili kurumlarla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Geçen hafta Kültür ve Turizm Bakanlığımızı ziyaret ederek Akçaabat Kent Müzemiz içim asarım ve restorasyon projesi konusunda destek istedik. Görüşmemiz verimli geçti. Bakanlığımızdan bu konuda destek sözünü aldık. Bunun yanında Müzenin temasını belirlenmesi açısından oluşturmuş olduğumuz Müze Komisyonlarımız toplantılarını sürdürüyor.

Destek Olanlara ve Emeği Geçenlere Teşekkür Ediyorum

2019 yılı Mahalli İdareler Genel Seçimlerinden itibaren vaat ettiğimiz projeleri şehrimize kazandırmak adına hiç durmadan, ilk günkü heyecanla, eşitlik ve şeffaflık çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vaat ettiğimiz projeleri hayata geçirmemiz adına destek alabilmek için ilgili ve ilişikli bütün kurumlara destek ziyaretlerimizi yapıyoruz. Allah’a hamd olsun ki gittiğimiz her Bakanlıktan, yardım istediğimiz her kurumdan destek alarak döndük. Katkılarından ve desteklerinden ötürü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İl ve İlçe Başkanımıza, Bürokratlarımıza ve emeği geçen herkese şahsım ve ilçem adına şükranlarımı sunuyorum.

Son Güncelleme: 03.09.2021 14:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.