Başkan Ekim’in Regaip Kandili Mesajı

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, yayımladığı mesajla hemşehrilerinin ve tüm İslam âleminin Regaip Kandili’ni tebrik etti.

17 Şubat 2021 Çarşamba 15:21
Başkan Ekim’in Regaip Kandili Mesajı

İslam âleminde üç aylar olarak bilinen rahmet, mağfiret ve bereket ayı olarak tanımlanan Recep, Şaban ve Ramazan aylarına ulaşmanın bir kez daha mutluluğunu yaşıyor, Yüce Allah’a bizleri bu mübarek aylara ulaştırdığı için şükrediyoruz.

Müslümanlar için bütün zamanlar kıymetlidir ve bu zamanlarda Allah’ın rızasını kazanmak gayesiyle çaba harcarlar. Bununla birlikte mübarek gün ve geceler insanların Allah’ın rızasını kazanmak, O’nun rahmetine ve mağfiretine nail olabilmek için önemlidir. Mübarek üç ayların başlangıcı Regaib Kandili de bu önemli gecelerden biridir. Regaib, kelime anlamı olarak arzulanan, talep edilen şey anlamındadır. Müslümanların en büyük arzusu Allah’ın rızasını kazanmak ve Allah’ın rahmetine ulaşmaktır. Allah’ın rızasını kazanmak için bu önemli gecede samimi bir kalple Yüce Yaradan’a ellerimizi açacağız ve O’na yöneleceğiz. Ülkemizin bekası için canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimiz için dua edeceğiz. Kalbimizdeki merhamet ve şefkat duygularının farkına vararak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yardımına koşacağız. Ülkemizin ve milletimizin birliği, dirliği ve daha iyi olmasını Yüce Allah’tan niyaz edeceğiz. Regaib Kandili vesilesiyle toplumumuzda iyilik ve hayrın artmasını, birlik ve beraberliğimizin perçinlenmesini temenni eder, bu duygu ve düşüncelerle başta Ülkemiz olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek üç ayların müjdecisi Regaib Kandili’ni tebrik ederim.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.