Başkan Eyüpoğlu Güven Tazeledi

Mustafa Hikmet Eyüpoğlu yeniden Akçaabat Ziraat Odası Başkanı seçilerek güven tazeledi.

06 Şubat 2019 Çarşamba 11:39
Başkan Eyüpoğlu Güven Tazeledi

Akçaabat Ziraat Odası olağan genel kurulu Akçaabat Erol Günaydın  Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı.Genel Kurula Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir AKTÜRK, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan KOZOĞLU , Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü Cahit GÜLBAY, Trabzon Meslek yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ömer YÜKSEK sivil toplum örgütü başkan ve temsilcileri İlçe Ziraat odası başkanları siyası partilerin başkan adayları ilçe başkanları ve çiftçiler katıldı.Divan Kurulu Başkanlığını Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu yaptı.

Açılış konuşması yapan Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu; Bu görevi Merhum Başkanımız Ali BAYRAM’ ın aramızdan ani bir şekilde ayrılışı ile devraldık odamıza verdiği hizmetlerden ötürü başkanımıza ve odan önceki tüm başkanlarımıza Allah tan rahmet diliyoruz. Bizler göreve geldiğimiz günden itibaren çiftçimize ne kadar katkıda bulunabiliriz anlayışı ile çalıştık. Çalışmalarımızı masa başında değil olması gerektiği gibi bahçelerde yürüttük. Fındık, sera, sebze ve arıcılık hayvancılık konularında üniversite hocaları ve mühendisler ile eğitimler düzenledik.Mikro klima ilkime iklime sahip ilçemiz her türlü meyve sebzeciliğin yapılabileceği toprağa sahip ama ne yazık ki çiftçilik köylerimizde bitmek üzere tüm kurumların birlikte hareket edeceği çalışmalar ile yeniden tarımı canlandırmak zorundayız. Ziraat Odası olarak her yıl 3000 çiftçimize ulaşıyoruz.Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile fındık budama, mantar yetiştiriciliği ve arıcılık kursları düzenledik bu kurslarda 360 çiftçimize sertifikalar verdik.Trabzon Orman İşletme Müdürlüğümüz ile yaptığımız çalışmalar ile daha yeşil bir Akçaabat İçin 5000 meyve fidanını çiftçilerimize öğretmenlerimize ve öğrencilerimize dağıttık.Ayrıca öğrencilerin toprağı tanıması ve sevmesi için onları seralara ve bahçelere getirdik. İlçemiz Akçaabat Köftesi, tereyağı ve sebze üretiminde marka değeri var bölgenin sebze deposu olarak biliniyoruz bunları yediden canlandırmalıyız.Bunu yapmak için kırsal mahallelerimizde her türlü altyapı sorunları hızla çözülmelidir.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen; Ziraat Odamızı yaptığı çalışmalar için tebrik ediyorum. Eskiden ilçemizde tütünün ardından başka ürünler dikilirdi. Hayvancılık çok iyi idi. Masa başı çalışması sevdası çiftçiliğin azalmasına yol açtı. İlçemizde yapılacak tarımsal çalışmalar destek vermeye hazırız ifadelerini kullandı.

Trabzon Orman İşletme Müdürü Savaş Ayvaz; Özellikle kırsal alandaki çiftçilerimizin refah düzeyini yükseltmek için hep birlikte atılım yapmalıyız.

Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü Cahit Gülbay ;Çiftçilik uğraşılan tüm dalların sorumlusuyuz tüm kurumlar güçlerimizi birleştirerek ülkemizin kalkınmasına katkı sunmayı hedefliyoruz. İfadelerini kullandı.

Tek Liste ile gidilen seçimde Akçaabat Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyeliklerine Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, İlhan Aydın, Kenan Özdemir, Hasan Aktuğ, Yusuf Çiçek, Murat Civelek ve Aydın Memiş seçildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.