Başkan Genç, Mardinli çocuklara hitap etti: “Bu güzel memleketi hep birlikte yaşatacağız”

06 Eylül 2021 Pazartesi 10:54
Başkan Genç, Mardinli çocuklara hitap etti: “Bu güzel memleketi hep birlikte yaşatacağız”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Genç Yeteneklerin Büyük Hedefi’ projesi kapsamında Trabzon’a gelen Mardinli çocukları ağırladı. Dört gün boyunca Trabzon’un tarihi ve turistik yerlerini gezen çocuklar şehre hayran kaldı. Atatürk Köşkü ile Ortahisar Belediyesi Tarih Müzesini de ziyaret eden Mardinli çocuklar, Hekimlioğlu Trabzon FK ile bir de maç yaptı.

Başkan Genç, Mardin Trabzon Kardeşlik Derneği ve Ortahisar Belediyesi’nin organizasyonuyla Trabzon’u ziyaret eden çocuklara Trabzonspor forması hediye ederek Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi’ni gezdirdi.

1978’DE MARDİN’DE TRABZONSPOR SEVGİSİNİN TEMELLERİNİ ATTI

Burada dernek başkanı İbrahim Aydın, yöneticiler ve çocuklara hitap eden Başkan Genç, Türkiye’nin milli birlik ve beraberliğinin perçinlenmesi için karşılıklı ziyaretlerin çok önemli olduğunu kaydetti.

Genç, şöyle konuştu: “Derneğimizi, dernek başkanımızı, misafirlerimizi ağırlamak bizim için çok çok mutluluk verici, gurur verici. Trabzonspor sevdasıyla 1978 yılında bir öğretmenimizin oradaki çalışmasıyla başlayan bu yolculuk bugün hem Mardin’imizde hem Trabzon’umuzda bu kadar geniş bir platforma sahip oldu. Bunun Trabzonspor’umuz adına önemli bir değeri olmakla beraber asıl gayemiz olan milli birlik ve beraberliğimizi daha perçinlemektir. Bu toprakların asli sahipleri olarak, etnik kökenlerimiz ne olursa olsun hepimizin sahip olduğu kardeşlik havasını biz gidip Mardin’de, sizler de Mardin’den gelip burada bu havayı paylaşmamız, beraber teneffüs etmemiz çok önemlidir. Dedelerimizin, bize bıraktığı bu topraklarda; medeniyetimizin, inancımızın bize bıraktığı sorumluluğu beraber yerine getirmemiz bir arada olmamız, sıkı sıkıya birbirimize bağlanmamız geleceğimiz açısından da bugünümüz açısından da çok çok önemli. O nedenle çok teşekkür ediyorum. Mardin’imize gittik. Kızıltepe’mizde 25 bin vatandaşımızla beraber olduk. Oraya 8,5 ton hamsi götürdük. Çok güzel bir misafirperverlikle birlikte ağırlandık. Biz de onun karşılığını yapmaya çalışıyoruz. Trabzonspor da aradaki güzelliğimiz, mutluluğumuz… Orada bu işin temellerini atan hocamızı da Sakarya’da gittik bulduk. Hediyelerimizi ve teşekkürlerimizi ilettik. O da hakikaten çok duygulandı, çok mutlu oldu, gururlandı.”

“ETNİK KÖKENLERİMİZ NE OLURSA OLSUN…”

Etnik kökeni ne olursa olsun, herkesin Türkiye Cumhuriyeti’nin medeniyet yolculuğunu ebediyen devam ettirmesi için mücadele etmesi gerektiğini kaydeden Başkan Genç, “İnşallah aynı bayrağın, aynı inancın mensupları olarak etnik kökenimiz ne olursa olsun, Kürt, Türk ve Laz kardeşlerimiz hep birlikte bu topraklarda bu güzel medeniyeti, bu güzel memleketi yaşatacağız. Burada bulunan Abdülkadir ile Muhammet’in dedeleri Çanakkale’de savaştı. Çanakkale’de savaşarak şehit olan 6000 Halepli var. Onların dedeleri bizim topraklarımız için savaştı. Şimdi bu topraklar da onlara kucak açtılar, zorda oldukları için. Böyle güzel bir medeniyetiz. İnşallah bu ruhla, birlik ve beraberlik içinde bu medeniyet yolculuğumuzu ebediyen devam ettireceğiz. Bunun için mücadele edeceğiz. İbrahim Başkana, ekip arkadaşlarına ve yavrularımıza çok çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.