Başkan Genç, muhtarlarla bir araya geldi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, muhtarlarla 16. İstişare Toplantısı'nda bir araya geldi.

01 Ocak 2018 Pazartesi 15:44
Başkan Genç, muhtarlarla bir araya geldi

Trabzon’un Ortahisar ilçe Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediyesi'nin 2017 yılında yaptığı proje ve hizmetlerle ilgili muhtarlara bilgiler vererek, 2018 yılında yapılacak faaliyetleri anlattı.
AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz ile çok sayıda muhtar katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Genç, "Biz, şu beş senenin sonunda bütün bu kıt imkanlarımıza rağmen en azından 85 mahallemizin yollarını asfaltıyla, betonuyla, kuru betonuyla standarda uygun hale getirelim diye bir hedef koyduk. Bu hedefimizi şu andaki gerçekleşme oranlarına baktığımız zaman yüzde 95'in üzerinde bir oranı tutturacağımızı göreceğiz. Bu sözü verdim ben sokakta, mahallede, köyde her yerde kullandım ben. Onun için gayret ediyorum" dedi.
Ortahisar'da bulunan 85 mahallenin tamamına hizmet götürdüklerine vurgu yapan Başkan Genç, "16. kez bir araya geldik. Gönül isterdi ki 26. kez gelelim. Bir belediyenin muhtarlarla 16. kez bir araya gelmesi demek, belediyenin gerçek anlamda bir mesaiyi, bir çalışmayı, bir hukuku paylaşması demektir. Şunu geldiğimiz nokta itibarıyla bir tespit olarak ifade etmeliyim ki devasa bir ilçeyiz. Büyük bir ilçe belediyesiyiz. Allah çok şükür ki 85 mahallenin 85'ine de mutlaka bir çivi çakmışım. Bundan dolayı çok mutluyum, gururluyum bunu ve sizlerle birlikte yaptığım için size de müteşekkirim. Ama tabi ki her işi eş zamanlı olarak yapma kabiliyeti yok. Bir hedefle çıktık yola. Dedik ki, bitişen mahallelerimizin ciddi manada yol sorunu var. Şu beş senenin sonunda bütün bu kıt imkanlarımıza rağmen en azından 85 mahallemizin asfaltıyla betonuyla, kuru betonuyla standarda uygun hale getirelim diye bir hedef koyduk. Bu hedefimize şu andaki gerçekleşme oranlarıyla itibarıyla yüzde 95 üzerine çıktığımızı göreceğiz. Bu sözü verdim ben sokakta, mahallede, köyde her yerde kullandım. Onun için gayret ediyorum” şeklinde konuştu.
Kuru beton tekniğiyle yaptıkları yol çalışmalarından muhtarların memnun kaldığını kaydeden Başkan Genç, "Yeni bir sistem geliştirdik. Asfaltın bir birim maliyeti 200 lira ise kuru betonun maliyeti 86 lira asfalta verdiğimiz para tamamı dışarıya giderken kuru betona verdiğimiz para tamamen milli. O yüzden biraz da ekonomiyi düşünmemiz lazım. Muhtarlarımız da kuru beton tekniğiyle yapılan yol çalışmalarından memnun kaldı. Bizim bazı mahallelerimiz de daha fazla iş ürettiğimiz doğrudur. Tos ve Karlık da daha fazla iş yaptığımız doğrudur. Ama bütün bunları yaparken bir adaletsizlik üretme niyetinde değiliz. Ben, bütün 85 mahallenin belediye başkanıyım ve hepsine de hizmet etmekle mükellefim. Yarın bu mahallelere geldiğimiz zaman karnemle birlikte geleceğim. Bu konuda adaletsizlik üretelim diye bir şeyimiz asla olamaz” diye konuştu.
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ise, muhtarlarla belediye arasında ilişkilerin son derece sağlam olduğuna dikkat çekerek, "Sizlerle 16. kez bir araya gelmek şunun göstergesidir. Muhtarlarla belediyemiz arasındaki ilişkiler iyi ve sağlam. Bizim, muhtarlarla 2014 yılında yaptığımız ilk toplantıda önümüze gelen en önemli sorun yol sorunu idi. O zaman biz bir planlama yapık. Ve sizlere dedik biz Ortahisar'ımızdaki yol ağında bulunan ana arterlerin yüzde 95'ini yapıp sizin karşınıza çıkacağız dedik. Şu an itibarıyla bunun yüzde 70'ini yaptık. Biz bu işin takipçisiyiz. Yol yaparken biz öncelikleri belirledik buna uymamız gerekiyor. Vatandaşın her türlü sıkıntılarıyla siz karşılaşıyorsunuz. İnşallah 2017'de olduğu gibi 2018'de de daha iyi şeyler yapmayı Allah bize nasip eylesin” ifadelerini kullandı.
Ortahisar Belediyesi'nin yol konusunda çok güzel işler yaptığına dikkat çeken AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de, "Şu anda geçmişte ortaya koyduğumuz hedeflerin üzerindeyiz. Yol konusunda çok güzel işler yapılıyor ve bundan sonra yapılacak. Bizim, 2019 hedeflerimiz var, 2023 hedeflerimiz var, 2053, 2071 hedeflerimiz var. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu hedefleri hepimiz biliyoruz. Bu hedefler yönünde de yol alıyoruz. Bizim bu konuda en ufak bir endişemiz yok” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.