Başkan Genç, Ortahisar'daki çalışmaları açıkladı!

31 Mart 2022 Perşembe 14:02
Başkan Genç, Ortahisar'daki çalışmaları açıkladı!

Trabzon Basının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Başkan Ahmet Metin Genç, seçildiği günden bugüne yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. 

Başkan Ahmet Metin Genç, özetle şu şekilde konuştu: 

Evvela Pelitli bölgemizde 132 binanın kamulaştırılması için TOKİ lie işbirliği yaparak 47 adet iş yeri ve camiyi hizmete aldık. Bu bölümün Güney kısmında 699 konut adet konut ve camiyi tamamlayıp hemşerilerimizin hizmetine sunduk. 

EKOPARK
Karayolları Genel Müdürümüzün desteğiyle Beşirli’de devraldığımız taşınmazı, projelendirerek güzel bir yaşam alanı şeklinde Ekopark olarak teşkil edildi. Yine bu çalışmaya ilave 3 dönüm alanı katarak bugün ziyaret edildiği şekliyle güzel bir alana çevirerek hizmete sunduk. Bu parkın projesi, ödüllü bir projedir.

TARİH MÜZESİ
Trabzon’umuz tarih şehri, sanat şehri.. Böyle kadim tarihi, bir Tarih Müzesinin olmayışının eksikliğini göreve gelişimizde hissederek Saray Atik Sokakta bulunan konağı devraldık. Tarih müzesi olarak hayata geçirdik. 
Şöyle bir özelliği var: Buradaki tarihi belge, kartpostallar, tab edilip öğrencilerimize ücretsiz olarak verebiliyoruz. 

MEVCUT YERLEŞKE
Ortahisar Belediyemiz merkez ilçe olarak teşekkül etti ancak belediye hizmet binası yoktu. Mücavirinde hak sahiplerine teslim ettiğimiz 2. Etap Ticaret ve Konut Alanı, Dere Islahı, Peysaj düzenlemesini de yaptık hizmete aldık. Hak sahiplerine teslim ettik. 

PAZARKAPI TARİHİ BİNA RESTORASYONU
Tarihe olan saygımızda, korunaklı olan bu yapımızı devralarak, restorasyonunu yaptık.
İç konsseptiyle mini kütüphane şeklinde bir konsepte büründüreceğiz. 

KÜÇÜK DOSTLAR KLİNİĞİ
Yönetim sorumluluğu olması hasebiyle, bize emanet edilen sokak hayvanlarımız için araziyi Büyükşehir Devretti. Bizde burada klinik açıldı. Ortahisar Belediyesinin sadece Veterineri vardı. Şimdi 3 veterinerimiz var. Bütün sokak kedilerimiz, hem burada tedavileri, hem de kısırlaştırılması veya acil durumlarda sokak köpeklerimize de müdahale edecek imkan ve kabiliyete sahibiz.

SEMT SAHALARI
Kullanımı çok çok kötü şartlarda olanki örnek Çağlayan. Bir çok amatör kulübümüz maçlarını veya antrenmanlarını burada yapıyor. Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ile çalıştık. Hizmete aldık. Bulak mahallemizde kendimiz semt sahamız icra ettik. Geçen ay da Karlık Mahallemizde de sahamızı hizmete aldık. 

MAHALLE PARKLARI
Göreve geldiğimiz andan itibaren 69 adet yeni çocuk parkı teşekkül ettirdik. Ayrıca bir çok mahallemizde meyve bahçeleri yapıyoruz. 

TARİHİ ÇEŞMELER, RESTORASYONU
14 adet çeşmemizin tespitini yaptık. Hem restorasyonlarını hem de kullanılabilir şekle getirmek adına tamamladık ve hizmete aldık. 

MUHTARLIK BİNALARI
17 Yeni muhtarlık binası, 21 yenileme muhtarlık binası… 

KEMERALTI SOKAK SAĞLAKLAŞTIRMASI
Birinci etabını tamamlamıştık. 2. Ve 3. Etap Proje alışmaları Kültür Bakanlığımız tarafında yapıldı. Programa alındı. Ödeneği çıktığında 2. Ve 3. Etap olarak devam ettirmek istediğimiz güzel bir projemiz. İnşallah, hem böyle binanın fiziki şekliyle, tarihi şekliyle, görüntü kirliliğine halel getirecek unsunların ortadan kaldırılmasıyla güzel bir hale getirmek amacı ve arzusundayız. 

ÜNEL AKVARYUM: 
Tünel Akvaryum ile ilgili çok ciddi çalışma yürüttük. Şu anda fiziki olarak çalışma tamamlandı, test çalışmaları sürüyor. 23 Nisan 2022’de açılışını yapmayı planlıyoruz. Çok güzel cazibe merkezi olacaktır. Şehrin çocuklarının ilgisini çekecektir. Şehrimize gelen turistlerin, şehirde kalma gün sayısını arttıracak, çekim alanı, hem de turizm destinasyonu olarak değerlendirebiliriz. Şehrimizin ekonomisine de artı katacaktır. Çalışmayı nihayetlendirdik, bundan dolayı da mutluluk yaşıyorum. 

TÜNEL AKVARYUM GİRİŞ ÜCRETİ
Ben bizzat başkan yardımcı Erdoğan bey ile benzerleri gezdim. Oradaki ücretlerin farkındayız. Sadece şunu söyleyebilirim. Oralardan mutlaka daha uygun fiyat olacak. Evvela biz şehrimize hizmet ediyoruz. Bu şehrin çocuklarının oraya erişebileceği, imkanlar dahilinde olması lazım.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.