Başkan Genç:Tarihi fırsatı avantaja dönüştürelim

Kabinede dört Trabzonlu Bakanın yer almasının şehir için büyük bir avantaj olduğunu söyleyen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Bu fırsatı şehrimiz açısından avantaja çevirmemiz lazım. Bunu başaramazsak bunun vebali de bizim olur” dedi

01 Ağustos 2018 Çarşamba 09:00
Başkan Genç:Tarihi fırsatı avantaja dönüştürelim

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, önemli açıklamalarda bulundu. Bahadır Medya Grup Başkanı Hasan Bahadır'a konuşan Başkan Genç, 24 Haziran seçimlerinin değerlendirdi. Başkan Genç, devam eden projelerle ilgili de bilgi verirken kabinede dört Trabzonlu bakanın yer alması şehir için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Başkan Genç, “İçişleri Bakanı’mız Süleyman Soylu’nun görevine devam ediyor olması; Bakanımız Berat Albayrak’ın Maliye ve Hazine Bakanlığı’nda görevine devam edecek olması, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Mehmet Cahit Turhan beyin getirilmesi ve  Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak da Mustafa Varank beyin seçilmiş olmasını şehrimiz açısından avantaja çevirmemiz lazım. Bu görev de yerel yöneticiler olarak bizlere düşmekte. İlerleyen dönemde de bu avantajların şehre olumlu yansımalarını göreceğimize inanıyorum. Bunu başaramazsak bunun vebali de bizim olur” dedi

Geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

ÖNEMLİ BİR SEÇİM

Ülkemizin siyasi tarihi, gelecek kurgusu ve 2023-53 ile 71 vizyonları açısından oldukça önemli bir seçimi geride bıraktık. Çok şükür birinci turda ekseri bir oy oranıyla cumhurbaşkanımızı yeni sistemin ilk başkanı olarak seçtik. Trabzon’da da yüzde 70’lere varan bir oy almamız bizi çok mutlu etti. Bu sebeple bütün hemşehrilerimize müteşekkirim. Çünkü Karadeniz Bölgesi’nin evladı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan; yeni kurulan kabinede de bölgemize verdiği önemi, bölgeden seçtiği isimlerle gözler önüne sermiştir.

287 BİN OY CİDDİ BAŞARI

Milletvekilliği açısından bizim bir oy eksilmemiz oldu. Fakat parti olarak Trabzon’da 287 bin oyu tutmak ciddi bir başarıdır. Belki 5 milletvekilini alamadık ama önemli bir oy oranıyla 4 milletvekilimizi parlamentoya gönderdik. Onların da önümüzdeki dönemde yapacakları çalışmalar; yeni sistemin ne denli bürokrasiyi daha iyi bir düzeye çektiğini ve pratiği hızlandırıp düzelttiğini göreceğimize inanıyorum. Sonuçlar inşallah memleketimize hayırlı olsun.

‘DIŞARIYA’ ÖNEMLİ BİR MESAJ

Seçim sonuçlarının ‘içeriye’ olduğu kadar ‘dışarıya’ da önemli bir mesajı var. Çünkü Cumhurbaşkanı’mız üzerinden ülkemizin bir baskılanması söz konusu. AK Parti, Cumhurbaşkanı’mız önderliğinde tüm bunlara pabuç bırakmayacak şekilde ekseri bir oyla başarılı bir netice elde etti. Bu vesileyle henüz hissetmesek de yeni bir kulvara girmiş bulunmaktayız. Ama adım adım spekülatif ekonomi baskılanmalarını da üzerimizden atarak siyasi ve ekonomik istikrarın meyvelerini alacağımızı düşünüyorum.

AVANTAJIMIZI KULLANMALIYIZ

Kabinede Trabzonlu bakanlarımızın olması bizler için mutluluk verici. Güvenlik konseptine yeni bir ivme kazandıran İçişleri Bakanı’mız Süleyman Soylu’nun görevine devam ediyor olması; Bakanımız Berat Albayrak’ın Maliye ve Hazine Bakanlığı’nda görevine devam edecek olması, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Mehmet Cahit Turhan beyin getirilmesi ve  Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak da Mustafa Varank beyin seçilmiş olmasını şehrimiz açısında avantaja çevirmemiz lazım. Bu görev de yerel yöneticiler olarak bizlere düşmekte. İlerleyen dönemde de bu avantajların şehre olumlu yansımalarını göreceğimize inanıyorum. Bunu başaramazsak bunun vebali de bizim olur.

Göreve geldiğinizde aklınızda ki projelerle, gerçekleştirdiğiniz projeleri mukayese edecek olursanız nasıl bir tabloyla karşılaşırız?

HALKA KARŞI HEP AÇIK OLDUK

Öncelikli olarak şunu belirtmek isterim; görev süremiz boyunda yapabildiklerimizi de yapamadıklarımızı da halkla paylaşacağımı söylemiştim. Bu hususta yapabildiklerimiz zaten mevcut meydanda. Yapamadıklarımızı da ‘neden yapamadık’ hangi gerekçeyle yapamadık hep ifade ettik. Pazarkapı’da 25 dönümlük taşınmazı pek çok destek ve gayretle satın aldık. Belediye binamız ve kaymakamlık binamız orada yükseliyor. İnşallah şartnameye uygun bir şekilde yıl sonunda tamamlanacak.

YABANCI YATIRIMCILAR DA İLGİLİ

İpekyolu projemiz ile ilgili önemli adımlar attık. 600 dönümlük taşınmazı mera vasfından çıkararak bizzat başbakanımızın imzasıyla beraber Ortahisar Belediyesi bünyesine kattık. Bu alanı hali hazırda projelendiriyoruz. Bu konuda yabancı yatırıcımlar da ciddi tekliflerle bize geliyor. Orada oluşacak turizm destinasyonu ilimiz açısından oldukça önemli bir paya sahip olacaktır. Pelitli’de taahhütünü verdiğimiz ve yürüttüğümüz projemizde yüzde 85 oranında tamamlanma sağladık. 41 adet iş yeri ve camisiyle birlikte sene sonunda tamamen bitirilmesi öngörülüyor.

TÜNEL AKVARYUM GELİYOR

Tünel Akvaryum’umuzun tünel kısmının temelini fiilen attık. Yine taahhüt ettiğimiz bir diğer projemiz olan EKOPARK’ı vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın mutluluğuyla doluyuz. Yaz boyunca oldukça ilgi gördü. Akvaryumumuzun tünel kısmını da yıl sonunda bitirmeyi planlıyoruz. Akvaryum kısmının da ihalesini eş zamanlı olarak gerçekleştireceğiz. Tüm bu çalışmalarımızla şehrimize gelen turisti kazanıp, onu şehir merkezinde tutmak için çeşitlilik arz eden üniteler ortaya koyma gayreti içerisindeyiz. Tıpkı Kemeraltı’nda yaptığımız sokak sağlıklaştırması projesi gibi.

TRAFİK ÖNEMLİ BİR SORUN

Trafik konusunda Trabzon olarak bir sıkıntı yaşadığımız aşikâr. Orada da elimizdeki avantajlarımızı kullanacağız. 1 nolu Beşirli’ye kadar trafiğe açık olan Kanuni Bulvarı’nı süratle Çukurçayır aksına bağlamamız lazım. 2 senelik bir hedef süre var ve bu süreyi de gerek Ulaştırma Bakanımız, gerek İçişleri Bakanımız vasıtasıyla kısaltmamız gerekmekte. Ayrıca Büyükşehir Belediye’mizin kent içi raylı sisteminin en kısa sürede hayata geçmesi de trafik sorunumuzun çözümüne büyük katkı sağlayacaktır.

Yeni yapılan belediye binasıyla ilgili kimi çevrelerden eleştiriler geliyor. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?

ELEŞTİRİLERE AÇIĞIZ

Mutlak suretle herkesin eleştirisi bizim için saygıdeğerdir. Şehrin merkezinde olan bir ilçenin, idari ve yerel anlamda yönetim merkezinin de şehirle iç içe olması güzel bir şey. Bunun tarihi bir alan içerisinde olması da güzel bir şey. Ve biz bu tarihi silueti bozmamak adına ona uygun bir mimariyle projemize başladık. Oraya 8 katlı bir bina da dikebilirdik fakat yapmadık. Eleştiriler olacaktır fakat bu projemiz zaruri bir ihtiyaçtır. Şu anda Büyükşehir Belediyesi ile aynı binadayız ve böyle bir yönetim pratiği yok. Bir belediye kimliğini ortaya koyarak hizmetlerimizi sağlıklı bir şekilde ortaya koyabilmek adına bu zaruri ihtiyacımızı gerçekleştirmek durumundayız.

YEŞİLİ ARTIRIYORUZ

Göreve geldiğimizde şöyle bir söylemde bulunmuştuk, “Koltuğa oturduğumuz anda ki yeşilden bir metrekare bile fazla yeşil üretmemiz bizim için önemli bir başarıdır.” Yani yeşili artırmamız lazım. Ben ısrarla ve peşini bırakmadan Avni Aker Stadı’nın alanının yeşil alan olması adına taahhüt ettim. Hamdolsun süreç o şekilde ilerledi ve sağ olsun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bizle aynı belediyecilik anlayışından gelen önderimiz olarak duruma son noktayı koydu.  Bu konuda bizler de her bulduğumuz boş alana ağaç dikerek yeşili artırıyoruz.

HER KESİME ŞEFKAT ELİ

Sosyal belediyecilik anlamında şehrimizin her kesimine, şehit ailelerimize, gazilerimize, engellilerimize, yoksul kesimlerimize, göçmen kardeşlerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Bizler yöneticiler olarak devlet adına tüm kesimlere bir şefkat eli uzandırmak durumundayız zaten. Ramazan’da oluşturduğumuz çadırlarla, üniversite öğrencilerimizle bir araya geldik. Şehrimizde hayatlarını idame ettiren Afgan ve Suriyelilerle ‘Kardeş Aile’ projemizi gerçekleştirdik. Hasta ya da engellilik durumu olan 178 aileden 299 kişinin evde bakım hizmeti almasını sağlıyoruz. Sosyal belediyeciliğin gerekli bunlardır ve elimizden geldiğince uygulamaya koyuyoruz.

Hayvanları sevmeyen insanları sevemez derler. Ortahisar Belediyesi olarak hayvanlara karşı azami bir gayretiniz var ve siyasi görüş ayırt etmeksizin her kesimden bu konuda tebrikler alıyorsunuz…

HAYVANLAR BİZLERE EMANET

Bizim bir barınak sorunumuz vardı. Büyükşehir Belediye’miz Çağlayan’da güzel bir barınak yaptı. Ama bu sokak hayvanlarının sorununu çözmüyor. Bu hususta bünyemize 2 tane veteriner kattık. İki tane de hayvan hakları derneğimiz var; TRAHAYKO ve ÇEVHAYKO. Onlara hayvanlarımız için gerçekleştirdikleri rehabilitasyon işlemleri için çok teşekkür ediyorum. Şehrimizde artan bir kedi popülasyonu var. Bunun için ayrıca bir veteriner görevlendirdik. Kedi kısırlaştırma ve rehabilitasyon merkezi açacağız. Onlar da birer canlı ve bizlere emanetler.

SEVGİ AŞILIYORUZ

Bu derneklerimizle iş birliği yaparak “Her okula bir sokak hayvanı” projesini gerçekleştirdik. Gerek sosyal gerek ulusal medya aracılığıyla tüm Türkiye’de büyük yankı uyandırdı. Aslında hayvanlarımızın tabî ortamında yaşaması gerekiyor. Fakat onlara o ortamı sağlayamadığımız için olabilecek en iyi ortamı oluşturmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda hem hayvan açısından hem de çocuklarımızın hayvan sevgisini kazanması için ikisini okulda buluşturuyoruz. Yahut talep edene barınaklarımızdan sokak hayvanı sahiplendiriyoruz. Şahsen benim evimde 2 kedi ve 1 köpek var mesela.

TÜRK YILDIZLARI GELECEK

Medarı iftiharımız olan Türk Yıldızları geçtiğimiz yıl şehrimizde muhteşem bir gösteriye imza attı. Trabzon tarihinin en kalabalık gösterisi olduğunu kendi resmi beyanlarıyla ifade ettiler. Biz de onlarla gurur duyduk. Şunu ifade etmek isterim ki onlar bir kez gittikleri yere bir daha nadir gidiyorlar. Trabzon’dan çok mutlu ayrıldılar. Bu yıl da inşallah 30 Eylül’de şehrimizde olacaklar. Hemşehrilerimizi o mutlulukla, gururla, heyecanla buluşturacak olmamız da bizim adımıza güzel bir çalışma. Şimdiden heyecanla bekliyoruz.

Yerel seçimler yaklaşıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi başkanlığı için sizin isminiz ön plana çıkıyor ve sizin adınıza adeta resmi olmayan bir konsensüs sağlanmış durumda. Parti ayırt etmeksizin hiçbir kesimden isminize itiraz edilmiyor…

ALLAH NASİP EDERSE…

Bu konularda her zaman açık olmaya gayret gösterdim. Cenab-ı Allah ne nasip ederse onun olacağını düşünüyorum. Şu an için Ortahisar Belediyesi olarak projelerimizi ilerletip bitirmeye gayret gösteriyorum. Eğer 4,5 yıldır görevde olan bir belediye başkanı olarak da şehir de söylediğiniz gibi bir intiba bıraktıysak bu bizim için mutluluk ve gurur vesilesidir.

Trabzonspor’suz olmaz. Ne olacak bu Trabzonspor’un hali?

BU ŞEHRİN ÇOCUKLARI AYAĞA KALDIRACAK

Trabzonspor’umuzun yönetim anlayışını ve gidişatını doğru buluyorum. Ve tüm taraftarlarımızdan gerçek manada gururumuza sahip çıkmalarını rica ediyorum. Kombine almaksa kombine almak, forma almak. Zor zamanlarında ellerinden geldiği kadar medarı iftiharımıza sahip çıkmalıdır Trabzon halkı. Trabzonspor’un ‘öze dönüş’le birlikte popülizmden kaçış uygulamalarını son derece doğru buluyorum. Bu anlamda zor bir dönemde dümene geçen başkanımızı ve yönetimini kutluyorum. Trabzonspor her zaman iddiasını ortaya koyarak şampiyonluğa oynayan bir kulüptür fakat tamamen buna odaklanmadan gerek taraftar, gerek oyuncu ve yönetim anlamında bu şehrin çocukları bu kulübü ayağa kaldıracaktır.

61 METRELİK TRABZONSPOR BAYRAĞI

Halktan katkı sunmasını isterken tabi ki bizler de bir takım çalışmalar hayata geçireceğiz. Henüz tamamen açıklayamayacağım fakat hem belediye yönetimimiz hem de Trabzonspor yönetiminde bulunan 2 değerli üyemizin de katkı ve yönlendirmeleriyle Trabzonspor’a ayrı bir katkımız olacak. Ayrıca belirtmek isterim ki 61 metre uzunluğundaki Türk bayrağımızı Boztepe’ye diktik. İnşallah Akyazı sırtlarında da bir yerimiz var oraya da 61 metrelik Trabzonspor bayrağımızı yakın bir zamanda dikeceğiz.

sonnokta gazetesi 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.