Başkan Genç’ten yeni eğitim ve öğretim yılı mesajı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 6 Eylül’de başlayacak olan 2021-2022 eğitim ve öğretim sezonuyla ilgili bir mesaj yayınladı.

06 Eylül 2021 Pazartesi 09:58
Başkan Genç’ten yeni eğitim ve öğretim yılı mesajı

“OKULLAR ÖĞRENCİLERİN SESLERİYLE ŞENLENECEK”

Başkan Genç, mesajında 2021- 2022 yılı eğitim ve öğretim sezonunun öğrenciler, öğretmenler ve veliler için hayırlı olmasını dileyerek, “Bütün dünyayı etkisi altına alan salgın (pandemi) nedeniyle ara verilen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yüz yüze yeniden başlayacak olması nedeniyle en az öğrencilerimiz kadar sevinçli ve heyecanlıyız. Maalesef, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de salgından korunma tedbirleri çerçevesinde okullarımızda yaklaşık iki yıllık bir süre zarfında yüz yüze eğitim ve öğretim faaliyetleri yapılamadı. Okullarımız öğrencilerimizin cıvıl cıvıl ortalığı şenlendiren seslerinden mahrum kaldı. En önemlisi de geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız hayatlarına yön verecek eğitim ve öğretim faaliyetlerinin iki yıldır yüz yüze yapılamıyor olmasından kaynaklanan büyük bir eksikliğin yeni eğitim sezonunda giderilmiş olması en büyük teselli kaynağımızdır. Artık çocuklarımız ve gençlerimiz hem arkadaşlarına, hem okullarına hem de öğretmenlerine kavuşarak eğitim ve öğretimdeki eksiklerini ve kayıplarını telafi edecek.” ifadelerine yer verdi.

“OKULLARIMIZA 12 MİLYON TL DESTEK SAĞLADIK”

‘Eğitim söz konusu olduğunda akan sular durur’ anlayışıyla hareket ettiklerini ve hemen her konuda okulların taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ettiklerini kaydeden Başkan Genç, “Eğitim ve öğretim resmi olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın üzerine devredilen bir alan olsa da bu konuda ailelelere, bütün topluma, sivil toplum örgütlerine, yerel yönetimlere ve kamu kurumlarına büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Dolayısıyla yerel yönetimler olarak bizler doğrudan bu alanla ilgili görev ve sorumluluğumuz olmasa da eğitim ve öğretim söz konusu olduğunda elimizdeki bütün imkânları zorluyoruz. Okullarımızın hemen her konudaki taleplerine yetişmeye çalışıyoruz. Bu anlamda hiçbir okulumuzun talebini geri çevirmedik ve ivedilikle yerine getirmeye gayret ettik. Masa, sıra, dolap gibi mobilya desteğinden tutun da boya, badana, sıva, spor salonu yapımı, bahçe düzenlemesi, oturma bankı ve peyzaja kadar pek çok konuda okullarımızın ihtiyaç ve taleplerini gidermeye çalıştık. Göreve geldiğimiz 2014 yılından itibaren yaklaşık 12 milyon TL’lik okullarımıza destekte bulunduk. Bu rakamı da asla yeterli görmüyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin daha nitelikli bir eğitim alıp, her konuda donanımlı bireyler olarak bu vatana hizmet etmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Eğitim söz konusu olduğunda ‘akan sular durur’ anlayışıyla hareket ederek bütün imkânlarımızı zorlayarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da okullarımıza her zaman yardımcı olmaya gayret edeceğiz. Bu vesilelerle 2021-2022 eğitim ve öğretim sezonunun öğrenciler, öğretmenler, aileler ve bütün ülkemiz için hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve bütün idarecilerimize de görevlerinde başarılar, kolaylıklar diliyorum.” cümlelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 06.09.2021 10:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.