Başkan Gürsoy’dan esnafa hem ziyaret hem de uyarılar..

Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy ve beraberindekiler korona virüs salgınından dolayı bir süredir kapalı olan ve normalleşme dönemiyle vatandaşa hizmete başlayan ilçe merkezindeki esnafları ziyaret etti.

04 Haziran 2020 Perşembe 12:57
Başkan Gürsoy’dan esnafa hem ziyaret hem de uyarılar..

Normalleşme döneminde uyulacak kuralların yer aldığı afiş ve broşürleri de esnaflara dağıtan Başkan Gürsoy, kaldırım işgali sınırlamasına uymayanları da bizzat kendisi uyardı. Korona virüs salgınından dolayı bir süreliğine göz yumulan kaldırım işgaline yaz döneminde kesinlikle izin verilmeyeceğini ifade eden Başkan Gürsoy, “Öncelikle her bir esnafımıza hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum. Malum salgından önce kaldırım işgaliyle alakalı ciddi bir çalışma yürütmüştük ve esnafımızın yüzde doksanı kurallara riayet ediyordu. Salgın başladıktan sonra bu hassasiyet de azaldı ve biz de malum şartlardan dolayı göz yummuştuk” dedi. 
KURALLARA UYALIM 
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte ilçe merkezinde yoğunluğun artacağını hatırlatan Başkan Gürsoy, “İlçemizde nüfusun artacak olması hem de havaların ısınmasıyla birlikte ortak kullanım alanlarında yoğunluk olacaktır. Kaldırımlar da vatandaşlarımızın yaya ulaşımında en sık kullandığı alandır. Bu alanların esnaflarımız tarafından kurallar çiğnenerek işgal edilmesine Arsin Belediyesi olarak kesinlikle göz yumamayız. Her bir esnafımız ilçemiz için önemlidir fakat vatandaşımızın haklı talepleri ve şikayetleri de önemlidir. Kurallara uyan esnaflarımıza teşekkür ediyor ve uymayanları uyaracağız fakat hala devam ediyorsa yasal işlem yapacağız. Vatandaşlarımızın da esnaflarımızın da normalleşme döneminde uyacakları kurallar bellidir, bu kurallara uymak önce bireysel sonra da toplumsal olarak çok önemlidir. Her bir hemşerime hassasiyeti ve dikkati için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.