Başkan Hacısalihoğlu: Gençler yeni üretim modellerini kaçırmamalı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, üretimi olmayan ülkenin kalkınması ve refah düzeyinin yükselmesinin beklenemeyeceğini belirterek, “Gençlerin her zaman üretimin içinde olması gerek. Özellikle orta ve ileri teknolojiyle üretime hızla geçiş yapmalıyız” dedi.

01 Mart 2018 Perşembe 10:50
Başkan Hacısalihoğlu: Gençler yeni üretim modellerini kaçırmamalı

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, KTÜ İşletme Ekonomi Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere hitap etti. Meslek seçerken herkesin kendi karakter yapısı ve yeteneklerine uygun işler seçmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu, şunları söyledi:

“Ülkemizde gençlerin hangi mesleklere uygun olduğu tespit edilmiyor. Oysa Avrupa’da küçük yaşlarda yapılan testlerle çocuklarının yetenekleri biliniyor ve ona göre meslek yönlendirmesi yapılıyor. Asıl amacınız ömür boyu yapacağınız işte başarı kazanmak ve dolayısıyla mutlu olmak. Bu kararları şimdiki yaşlarınızda almalısınız. Kendinize alternatifli bir yol haritası çizin. Belki ilk seçtiğiniz işte mutlu ve başarılı olmazsınız. Hemen öteki alternatife geçmelisiniz. Çevrenizi iyi seçin. İnsan ilişkilerinizi sağlıklı bir şekilde yönetin. Kendi yapınıza uygun sektörleri belirleyin. Bugün Türkiye’de herkese uyan bir sektör ve iş var.  Öğrencilik yıllarınızı kendinizi yetiştirmek için çok iyi değerlendirin. Araştırın, çalışın. Zamanınızı boşa harcamayın. Sosyal hayatın içinde olun.”

“ÜRETİMİN İÇİNE GİRMELİYİZ”

Özel sektörde hızlı bir değişim yaşandığını ve gelişen teknolojiye bağlı olarak farklı iş kollarının ortaya çıktığını vurgulayan Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:“Bu değişime ayak uydurmak zorundasınız. Dünyadaki üretimin ve koordinasyonun bir parçası olmalıyız. Tüketici toplumu olmak yerine üretimin içine girmeliyiz. Katma değeri yüksek ürünlerin ekonomiye katkısı gün geçtikçe azalıyor. Hızla orta ve yüksek teknolojiye yönelmeliyiz. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın orta ve ileri teknoloji içeren üretimi artırma konusunda biyoteknoloji ve inovasyon merkezi, TR61 Yeşil Endüstri Bölgesi gibi yürüttüğü önemli projeler var. Sürekli üretimi düşünün. Üretimi olmayan ülkenin kalkınması ve refah düzeyini yükseltmesi beklenemez. Her zaman başka ülkelerin pazarı konusunda oluruz. Bunu engellemek için gençlerin her zaman üretimin içinde olması lazım.”

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Hacısalihoğlu’na günün anısına bir plaket takdim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.