Başkan Hekimoğlu'ndan Sonnokta'ya çarpıcı açıklamalar! "Hekimoğlu FK üst düzeyde bir kulüp.."

Celil Hekimoğlu, “Arkalarında ciddi destek olan şehir takımlarına karşı harika işlere imza atıyoruz. Artık Hekimoğlu Trabzon FK saygınlığı üst düzeyde olan bir kulüp kimliğinde olup ciddi bir şekilde kariyer yaptı” dedi

08 Mayıs 2021 Cumartesi 14:54
Başkan Hekimoğlu'ndan Sonnokta'ya çarpıcı açıklamalar! "Hekimoğlu FK üst düzeyde bir kulüp.."

SONNOKTA GÖKMEN ÖZAĞCI - Türkiye 2. Lig Beyaz grupta haftalar önce play-off’a kalma başarısı gösteren Hekimoğlu Trabzon FK Başkanı Celil Hekimoğlu ise samimi bir sohbet gerçekleştirdik. Bir çok büyük şehir takımına karşı meydan okuyarak dimdik ayakta kalan hatta elde ettiği başarılarla kısa sürede Türkiye’yi etkisi altına alan Hekimoğlu Trabzon FK gözde kulüpler arasına ismini yazdırmayı başardı.

ASLAN PAYI ONUN
Saygın ve tanınmış bir kulüp kimliğine bürünen Kırmızı-Lacivertliler’in bugünlere gelmesinde aslan payı hiç kuşkusuz başkan Celil Hekimoğlu’nundur. Sporla yatıp kalkan, Trabzon futboluna muhteşem bir tesis kazandıran, maçlarını oynadığı Yavuz Selim Sahası’nın modern bir hale gelmesi konusunda başını değil gövdesini taşın altına koyan ve amacına ulaşmak üzere olan Hekimoğlu’nu herkes parmakla gösteriyor. İşte Hekimoğlu’ndan pasajlar…

KOLAY İŞ DEĞİL!
Geçen sezon gibi bu sezonda Play offa yükseldiklerini hatırlatan Hekimoğlu, “İnşallah bu sezon şampiyon olacağız. Baktığınız zaman bizim ligdeki takımlar Türkiye’nin Büyükşehir takımları. Erzincan Spor’u ana sponsoru anagold altın madeni ve Eski Başbakan Binali Yıldırım’ın şehri. Diğer taraftan Çorum’a gidiyorsun Ahlahtçı holding sponsorluğunda. Maraş Spor var, Manisa Spor var yani bunlara karşı Hekimoğlu Trabzon destan yazıyor” dedi.

İŞİMİZİ GÜZEL YAPIYORUZ
“Türkiye futbol federasyonuna gittiğim zaman federasyon başkanı bana özel ilgi gösteriyor” 
diyen Başkan Celil Hekimoğlu, “Hekimoğlu Türkiye’de kariyer yaptı. Ciddi şekilde tanınıyor artık. Çünkü işimizi güzel yapıyoruz. Açıkça ligi sübvanse ediyoruz bizim kulübümüzü tüm Türkiye tanıyor, biliyor. Büyük saygı gören bir kulübüz. Bundan daha büyük mutluluk olabilir mi?"

MANİSA OLMASAYDI AÇIK ARA ŞAMPİYONDUK
Sezona şampiyonluk hedefi ile başladıklarını söyleyen başkan Celil Hekimoğlu, “Ancak Manisa FK ile aynı gruba düşünce gerçekten üzüldük. Çünkü Manisa geçen yıl şampiyonluğu son anda kaybetmişti ve çok kaliteli kadrosu vardı. Arkalarında Manisa Büyükşehir Belediyesi var. Doğal olarak onlara gücümüz yetmedi. Manisa ile aynı grupta olmasaydık açık ara şampiyon olurduk. Şuanda bile en yakın takım ile aramızda 6 puan var. Son maçlar birazda salmasak çok fazla puan alabilirdik. Ama hayırlısı olsun şuan ikinci sıradayız. Play off’ta 8 takım olacak. Böldüğün zaman hepimizin şansı yüzde 15.”

20 TAKIMLI 1.LİG OLABİLİR
1.Lig ekiplerinin 20 takım olmasını istediğini dile getiren Başkan Celil Hekimoğlu, “1. Lig 19 takım ve şuanda topal. 20 takım olmasını destekliyorlar. Bizde diyoruz ki birbirimize bizi kırdırmayın. İki takım çıksın bir takım yerine bu şekilde 1’inci lig 20 takım olsun. 20 takımla ligler ile devam edelim istiyoruz. Nihat Başkan ile konuşuyoruz. Onun da haklı olduğu bir konu var. Nihat Özdemir’in futbol federasyonunun talimatlarında bir değişiklik yapıldığı zaman üzerinden kalkamıyor. Yoksa federasyon buna olumlu bakıyor ama arkadan gelen istekler ne olacak diye düşünüyor. Ama bütün takımlar bunu istiyor. Bizim gruptan bir, diğer gruptan bir tane çıkacak. Güzel olacak ama federasyonun eli kolu bağlı” dedi.

ÜÇ HOCANIN SIRRI BAŞARI!
Daha önce 3 hoca ile çalıştığını ve bunun kendisine şans getirdiğini söyleyen Hekimoğlu, “O dönem şampiyonluğa ulaşmıştık. Bu sene de üç hoca ile çalıştım. Bu yüzden uğurum elimde. Sezona Alper Avcı ile başladık. Geçen sene bize play off oynatmıştı. Fakat bu yıl çok tecrübeli oyunculardan bir kadro kurduk. Alper hoca o kadro üzerinde gereken hâkimiyeti sağlayamadı. Yönetemedi bu konuda daha çok tecrübesi yoktu. O yüzden onu göndermek zorunda kaldık.

Osman hoca da tazminat ödeyerek gitti. Şimdi takımın başında Bayram hoca var. Kendisi Tuzlaspor’da iki dönem çalıştı. Geçen yıl çalıştığı iki takımda ligi şampiyon bitirdi. Böyle başarılı bir arkadaşımız. İnşallah burada da aynı başarıyı gösterir” dedi.

EN BÜYÜK PİŞMANLIĞIM ÖZKÖYLÜ
Hekimoğlu, en büyük pişmanlığının da teknik direktör Osman Özköylü olduğunu vurgulayarak, “Kendisini tanımıyormuşuz… Tanısam almaz, çalışmazdım. Çalışması zor bir insan… Çok agresif ve uyumsuz. Sporcularla da hiç anlaşamıyor. Oynayanda oynamayanda tüm oyuncular mutsuz oluyor. Kulübümüz ödemeleri günü gününe yapmasına rağmen büyük mutsuzluk vardı. Bu sorunları çözebilmek için her gün toplantı yaptım. Saha kenarında agresif takımı motive ediyor ama içeride büyük bir mutsuzluk oluşuyordu. Çok zor günler geçirdik. Açıkçası gitmesine çok sevindim. Çünkü anlaşamıyorduk kendisiyle. Benim için yanlış bir tercihti” dedi.

BEN BU RİSKİ ALMAM!
Hekimoğlu Trabzon FK Kulübü Başkanı Celil Hekimoğlu, son dönemde Trabzonlu teknik adamları tercih etmemesindeki sebebi de şöyle açıkladı: “Bizim insanımız çok duygusal. Mesela ara transferde Trabzonspor’dan iki tane oyuncu aldık Salih Kavrazlı ve Taha Tunç. Salih hem hastalık hemde sakatlık konusunda çok sıkıntılar çekti. Şimdi bize onları niye oynatmadınız diye ciddi baskı uygulanıyor. Bizim kafamızda çocuklar daha hazır değiller. Bunu taraftar anlamıyor. Trabzonlu teknik adamı ile çalıştığın zaman da benzer sorunlar yaşanıyor. Yarın yollarınızı ayırmak istediğiniz zaman sorunlar yaşarsınız. Ben Trabzonluyum, Trabzonsporluyum, Trabzonspor kongre üyesiyim. Ama teknik kadroda çok Trabzonlu tercih etmem. Tabi istisnalar olabilir. Şenol Güneş gibi Abdullah Avcı gibi isimler olsa bu düşüncem değişir. Çünkü bu gibi isimler bizi hedefe götürtecek üst kalitede hoca olduğunu düşünmüyorum. Mesela Osman Özköylü gidince sorun çıkmadı ama Trabzonlu birini yolladığın zaman insanlar dert ediyor. Trabzonspor’da şuan Hüseyin Türkmen ve Serkan Asan gibi oyuncular tartışılmıyor mu? Hatta en son Abdülkadir Parmak tartışılmıyor mu? Bizim burada kendi sporcularımız kendi teknik adamlarımız ile çalışmak riskli bir karardır.”

HERKES KURALLARA UYMAK ZORUNDA
Celil Hekimoğlu, “İşlerinizi düzgün yaptığınız zaman takım çok huzurlu. Türkiye’de ki en problemli oyuncu diye söylenen Batuhan Karadeniz’i aldık, herkes çok problemli diyor. Hekimoğlu Trabzon’da en ufak bir sorun duydunuz mu? Pırıl pırıl, işini yapıyor parasını kazanıyor, kazandırıyor. Ben bunda bizim kulübümüzün katkısı olduğunu düşünüyorum. Burada bir aile ortamı var. Disiplin var. Her şeyden önce kurallara uymak var. Onlarda uymak zorunda bizde uymak zorundayız. Biz taahhütlerimizi günü gününe yerine getiriyoruz, onlarında getirmesi lazım. Ben severim de döverim de. Bugün bir toplantı yapıyoruz herkesi fırçalıyorum. Toplantıdan sonra Batuhan ‘ben hayatım boyunca fırça yememişim, sanki üzerimizden tank geçti’ diyor. Yarın sevmeyi de bilirim, özür dilemeyi de severim. Bunlar olunca bizim takımımızda ki sorunlar kalktı. Çünkü güzel bir arkadaşlık var her şey güzel gidiyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.