Başkan İlik,Milli duruşun temsilciyiz!

Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik, yaşanan ekonomik krizle ilgili değerlendirmelerde bulunup, “Devletinin yanında yer alıp milli duruşun temsilciliğini yapan sadece bizleriz” dedi.

01 Kasım 2018 Perşembe 09:23
Başkan İlik,Milli duruşun temsilciyiz!

Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik , ekonomik krizden yerel yönetimlere kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu. İlik, fırıncı esnafının zarar etmesine rağmen devletin yanında milli duruşun temsilciliğini yaptığını belirtti. İşte İlik’in açıklamaları…

“Türkiye’de ekonomimize saldırının ardından bazıları çıktı milli duruş sergiliyoruz dediler ama şuanda ülkemizde milli duruşu sergileyen sadece fırıncılardır. Gramında veya fiyatında oynanmamış hiçbir ürün yokken ve en azı yüzde 30 ile yüzde 60 arasında ürünlerine fiyat binmişken fiyatını değiştirmeyen tek kesim fırıncı esnafıdır. Devletinin yanında gerçek milli duruşu sergileyen bizleriz.”

ZARAR EDİYORUZ

“Şuanda Türkiye’deki bütün fırıncılar zarar ediyor. 70 TL’den aldığımız unu şuanda 100 TL’den alıyoruz. Bu fiyatları uygulayan uncular millim duruştan bahsediyor. Stoklarında bulunan buğdayın sanki tamamını ithal etmişler gibi fiyat uyguluyorlar. Bu konunda fırıncılar olarak çok dertliyiz. Türkiye’deki tüm fırıncılar mağdur pozisyonunda.”

YILBAŞINA KADAR YENİ FİYAT YOK!

“Biz zarar ederek direniyoruz. Devletimiz ve vatanımız için yılbaşına kadar yeni fiyat uygulaması yapmayacağız. Zaten yeni fiyata geçenlerin tamamını eski fiyata geri çektiler. Fırıncılar olarak bizim net duruşumuz vatandaşımızın ve devletimizin yanıdır. Bizim gecemiz de yok gündüzümüz de, alın terinin sembolü olan bir işi yapıyoruz. Mücadelemiz helalinden ekmek kavgası. Biraz daha bizimle ilgili kurumların bizlere destek vermesinden yanayız. En azından yarın, ülkemize ekonomik saldırı olduğunda biz devletimizin yanında duruş sergiledik ve destek verdik diyebileceğiz. Ama bu ülkede 6.5 TL’den Dolar yapanlar ne diyecek?”

ESNAFIN DERDİNİ DİNLEMİYORLAR

“Bundan bir süre önce Trabzon Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği seçimi oldu, biz de oraya adaydık.  Seçimi kaybettik, kazanan arkadaşları tebrik ettik ama görünen şu ki Trabzon’da özellikle esnafın temsilciliğine soyunan ve bu STK’larda görev yapan bazı arkadaşlarımız buraları hak etmiyorlar. Esnaf için de bir gayret içinde bulunmuyorlar. Şuanda Trabzon’da Esnaf Odaları ile ilgili herhangi bir esnafın sıkıntısını çözdüklerini duyamıyoruz. Öyle de bir dertleri yok.”

ÇÖZÜM ODAKLI DEĞİLLER

“Trabzon’da sorumlu olan insanlar çözüm odaklı değiller. İnsanların maruzatlarını çözmek adına göreve gelmiş insanlar sadece kendi nefislerine hizmet ediyor. Esnaf dertli ama Esnaf Odaları bir yerde yok. Esnafın derdini dinleyen kimse yok. Bizim üst kuruluşumuzlar ama bizlere kör ve sağırlar. Maalesef o görevlerde kendi egolarını tatmin ediyorlar. Trabzon’un güçlü STK’ları olsa ve burada görev yapan insanlar kendi cebini değil de şehrin sıkıntılarını dert etselerdi bu şehir Paris olurdu.”

TRABZON’UN SEVDALISIYIZ

“Trabzon Fırıncılar Odası olarak her türlü sosyal faaliyetin içinde bulunuyoruz. Ülkemiz, şehrimiz ve insanlıkla alakalı nasıl faydalı bir proje varsa gücümüz yettiğince destek verdik, bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Biz Trabzon sevdalısıyız ve bu şehirde güzel işlerle iz bırakmak istiyoruz, tek derdimiz bu. Trabzon’da bazı şeylerin değişmesi lazım. Trabzon’da STK’ları da siyaseti de daha adil, daha aktif, daha düzgün insanlar yönetmeli. Şehir adına hizmet etmek için görevde bulunan birçok kişi kendi menfaatinin peşinde. Şehri düşünen kişi sayısı gerçekten çok az sayıda.”

KÖKLÜ DEĞİŞİM YAŞANMALIDIR

“Doğup, büyüyüp, yaşadığım ve ticaret yaptığım şehrin daha nezih, daha güzel, daha yaşanabilir olmasını istiyorum. Bunun için de önümüzde yerel seçim var ve Trabzon’da köklü bir değişimin olmasından yanayım. Trabzon’un sorunlarına kör ve sağır olmayacak insanların göreve gelmesinden yanayım. Şuanda şehri yöneten insanlar arasında Allah için bu şehri dert eden insanlar da var ama derdi ülke ve vatan olmayan sadece kendi menfaati olan insanlar da var. İşte sadece kendi menfaatini düşünen insanlar görevde bulundukları kurumda yapıyı bozdukları için sıkıntı doğuyor.”

BÜTÜN DÜNYA ONA SALDIRIYOR

“Şuanda bu ülkenin başında Recep Tayyip Erdoğan var.  Allah ondan razı olsun, gecesini gündüzüne katıp bu ülke için cansiperane çalışıyor. Bütün dünya ona saldırıyor, içimizdeki alçaklar da ona saldırıyor. Erdoğan, ‘Biz bu millete efendi olmaya değil bu millete hizmetkar olmaya geldik’ derken maalesef özellikle bürokrasinin içerisinde bu millete efendi olanlar var. Böyle olunca da vatandaşın derdi ile dertlenilmiyor.”

BAKANIMIZ BAŞARILI VEKİLLERİMİZ YETERSİZ

“Trabzonlu bakanlarımızla da milletvekillerimizle de istişarelerde bulunuyoruz.  Özellikle İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile birlikte hem kendi sektörümüzle hem de Trabzon ile alakalı görüşmelerimiz oluyor. Kendisi ülke için de büyük mücadele veriyor ve kendisini destekliyoruz. Vekillerimiz Trabzon için uğraş veriyor ama uğraşları yetersiz. Yeterli olsalar Trabzon’un sorunları ortada. 
aşılırdı ama durum ortada. Şehrin trafiğine bakın zaten durumu görürsünüz. Trafik sıkıntısı o kadar büyü ki ekmeğini vatandaşın ayağına ulaştıramıyoruz bile.”

TRABZONSPOR YENİNCE ŞEHRİMİZ NEFES ALIYOR

“Celil Hekimoğlu’ndan dolayı Trabzonspor’un bile Trabzon’dan yönetilmesini istedik. Bu şehirde yaşıyor, dürüst ve başarılı da bir kardeşimiz. Ondan dolayı da destekledik kendisini. Şuanda Celil Hekimoğlu başkan olmuş olsaydı kulübün bu kadar borcu olmazdı. Biz hepimiz Trabzonsporluyuz. Trabzonspor yenildiğinde tezgahlarımızda ekmek kalıyor. Trabzonspor başarılı ise şehirde esnaf biraz daha nefes alıyor. Trabzonspor’un başarısı bu şehir için çok önemli. Şuanda Ahmet Ağaoğlu görevde onu da desteklememiz gerekli. Çünkü en azından bir gayret içerisinde.”

HAKSIZ REKABET ÖNLENDİ

 “Allah devletimize zarar vermesin. İnşallah iyi olacağız. Her zorluğun altında bir kolaylık olduğuna inandığımızdan bu işin sonu da güzel olacak. Önemli olan bu şehir için dertlenmemiz. Sadece oturduğumuz koltuğu değil de şehri düşünmemiz gerekli. Biz göreve geldiğimizde ekmek piyasası yerlerdeydi. Herkes kafasına göre takılıyordu. Biz göreve geldik ve haksız rekabeti önledik, fırıncıyı derleyip topladık. İşyerlerimizi hijyenik hale getirip bir birliktelik sağladık. Artık ülkesi ve şehri adına düşünen bir kurum olduk. Günde 1000 tane karşılıksız ekmek dağıtıyoruz fırınlarımızda.”

sonnokta gazetesi 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.