Başkan Kuru: Kamu Harcamalarında Tasarruf Yok Mu?

23 Ağustos 2021 Pazartesi 15:41
Başkan Kuru: Kamu Harcamalarında Tasarruf Yok Mu?

Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, yaptığı yazılı açıklamada kamu harcamalarında tasarruf yok mu diye sordu.

Başkan Kuru; TÜRKAV’ in, Kamunun bütün alanlarında sivil toplum kuruluşu olarak varlığı bulunmaktadır. Eğitimden, bilimden altyapı hizmetlerine kadar da TÜRKAV’ in faaliyet alanı mevcuttur. Bu nedenle Kamuoyunda yer alan Trabzon Üniversitesi Rektörlüğünün tadilatı nedeniyle basında yer alan haberinin aydınlatılması önemli görmekteyiz. Trabzon Üniversitenin yeni açıldığı da bilinmektedir. Öğrencilerin sosyal tesisleriyle, bilim ve eğitimi için alt yapıya imkân sağlamak olmalıdır. Basında Üniversitenin lüks makam odasıyla yer alması olduğundan kamuoyunun bilgilenmesinin önemli olacağını Trabzon TÜRKAV ifade etmektedir.

Bakın, 3.2 milyon liraya yapılan tadilatta lükslük öne çıktığı iddia edilmektedir. Lüks makam odası! Neden?
Sayın Rektörün yönetici olarak, yetki ve sorumluluğu bulunmaktadır. Tasarruf ilkelerine uymayanlara, aksine davrananlara ilgili yasa mevzuatına göre uygulama yapılması mevcuttur. O halde bu lüks makam odasına ihtiyaç neden duyulmuştur? Aydınlatıcı durumu yapılarak vicdanların huzuru gerekmektedir. Tasarruf tedbirleri olduğu halde tadilatın, plan ve programı yapılmış mıdır? Ne zaman yapılmış tır? Tadilat gerekli midir? Yapılacak hizmetlerde TÜRKAV kamuoyuna ifade etmektedir ki; tadilatın daha ekonomik, daha mükemmel nasıl yapılabilir çalışmaları mevcut mudur? Araştırmalıdır. Yasaların verdiği yetkiyle kamu kaynaklarının kullanılmasında azamı derecede uygulama olması önemli yer tutarken Lüks makam odasına ihtiyaç yoktur.
TÜRKAV, Üniversitenin tadilatla ve Sayın Rektörün lüks makam odasıyla gündemde yer tutması nedeniyle incelmenin yapılması ve sonucun kamuoyuna açıklanması gerektiğini önemli görmektedir.
 

Son Güncelleme: 23.08.2021 15:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.