Başkan Kuru; Trabzon’ da aile ekonomisindeki yıllık ödentiler fındıkla mutluluk yaşamaktadır.

07 Haziran 2022 Salı 15:55
Başkan Kuru; Trabzon’ da aile ekonomisindeki yıllık ödentiler fındıkla mutluluk yaşamaktadır.

Fındık, Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesi ekonomisi için temel unsur olduğuna vurgu yapan TÜRKAV Trabzon Başkanı Kenan Kuru; Trabzon’ da aile ekonomisindeki yıllık ödentiler fındıkla mutluluk yaşamaktadır. Dolayasıyla, aile ekonomisinde var olan fındığın önemi günümüzde de yerini korumaktadır. Fındık günümüzde Trabzon ekonomisinde de önemli bir yere sahiptir. Pandemi sonrası nişan, düğün gibi fındığın gelirinin ekonomik duruma katkısının daha da önemli hale geldiği görülmektedir. “fındık ayı” denilen Ağustos- Eylül ayı sonrasına gelecek şekilde okul gibi en temel ödemelerin planladığı bilinmektedir. Bu anlayış geçmişten günümüze gelen bir taahhüt olduğudur. 

Trabzon’un 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilmesi ile bu kutsal ürünün bölgesi tamamen idaremiz altına girmiştir. Anavatanı, Trabzon ve çevresidir.

GÜNÜMÜZDE FINDIK
Biz biliyoruz ki, Öteden beri (1964) Devlet destekleme alımları ile Pazar ve fiyat güvencesinin sağlanması fındık yetiştiriciliğini özendirmiştir. 16 il ve 123 yere yayılarak iki katına çıkmış olan fındık alanlarında yıllık ürün (rekolte) çalışmaları 2022 yılında da tespit edilmesi sonucu fiyatın belirlenmesi olacaktır.

Allah tarafından Trabzon ve çevresine bahşedilen fındık zenginliktir. Kırsal hayatın sürdürülmesinde ve kırsal nüfusun yerinde istihdam edilmesinde ülkemiz için son derece önemli olan fındığın varlığını hep olmuştur/olmaktadır. O halde, rekolte sonrası tespit edilecek fındığın fiyat artışı bu anlayışları desteklemelidir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.