Başkan Kuru: Türk Milleti Var Oldukça Türkav Işık Olacaktır.

Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, Türk Milleti Var Oldukça Türkav Işık Olacaktır.

09 Mart 2021 Salı 15:21
Başkan Kuru: Türk Milleti Var Oldukça Türkav Işık Olacaktır.

Trabzon TÜRKAV Başkanı, Kenan Kuru yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV)’ in kuruluşunun 32. Yılı. Bu yüzdendir ki özel bir anlam taşıyor. Bu günü anlamlandırmanız nedeniyle şükranlarımı sunuyorum. Saygıyla selamlıyorum.

Türk Milletinin tarihinde önemli olaylar vardır. Bu önemli olaylardan Kamu Çalışanları adına TÜRKAV’ in kuruşunu da görmekteyiz. Milletin bütün hizmetlerinin görüldüğü kamu da TÜRKAV, Türk Milliyetçiliği mefkûresiyle güven olmuştur. Ve Türk demokrasi tarihinde önemli işlev üstlenmiş, milli kimliğin inşası yönünde fevkalade öneme sahip bulunmaktadır. Türkiye’nin Anayasal sistem içinde erklerinden Yürütme erkinin en kritik dönemeçlerinden birine girdiği yıllarda TÜRKAV’ in kurulması, önemli yer tutar. Kısaca ifade etmek istersek 1987 yılında başlayan ve iki yıl gibi çalışmalar sonucu 6 Mart 1989 yılında fiilen kuruluşunu tamamlayan TÜRKAV’ in, Türk demokrasisine kazanımlarına bakmakta fayda görüyoruz.

TÜRKAV, Kamuda millilik ile Türk milleti kavramının öneminin idrak edilmesine vesile olmuştur. Kamu hizmetleri millet için yerine getirilen hizmetler olduğundan TÜRKAV’ da, bu vatana kayıtsız, şartsız bağlı olan idealle tanıtılmasında önemi, amacı ve hedefi desteklemiştir. TÜRKAV, Kamuda ehliyet ve liyakat sahibi kamu çalışanlarıyla var olmaktadır. TÜRKAV, Devletin bekası meselesi, birlik ve bütünlük konusunda azamı hassasiyet gösterilmesini zaruri kılmıştır. Yakın geçmişte 15 Temmuz’ un verdiği en acı ders, kamuda ehliyet ve liyakatin ölçü olması, hizmetlerin gerçek anlamda istişare ile yürütülmesinin zaruri olduğunun görülmesi olduğuydu. TÜRKAV, Denge-denetim mekanizmalarının işletilmesinin hayatı önemine işaret ederek, üniter yapıya halel getirmesi muhtemel düzenlemelere kapı aralayarak değişlikler konusunda kesinlikle dikkatli olunmasını ifade ederek gelmiştir. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Kamuda niteliksizliği ve liyakatsızlığı yükselen Milliyetçiliğin engeli olarak gören TÜRKAV, Türk Milliyetçiliğini tıpkı devletimizin kuruluş yıllarında olduğu gibi, yeniden yükselen değer olduğu hatırlatmaktadır.

TÜRKAV, Çaresizliği, ilkesizliği kamuda engel olarak görerek, ilk günden itibaren karşısında durmuştur. Milli, manevi, sosyal ve kültürel tahribatlara da karşı durmaktadır.
Kamu Çalışanlarının görev alanında var olan TÜRKAV, Türk milletine hizmeti şiar edinerek görev yapmaktadır. Yüreklerinde ve ufkunda Türklük şuuru, vatan duygusu, Millet sevgisi, tarihe saygı ve görev aşkı, devlete bağlılık ülküsüne sadıktır.

Kamu hizmetlerini vatandaşlara getiren sorumlulukla insan sevgisi vardır.
TÜRKAV, Türk devletinin lider ülke olmasında katkısı vardır. Türkün gücünün yükselmesi için TÜRKAV vardır. Ve var olmalıdır.
Bu duygularla; TÜRKAV’ a üye olarak gönül vermiş, TÜRKAV bayrağını dalgalandıranlara başarılar diliyorum.
Sınırlı imkanlarla faaliyetlerini dik duruşuyla yapan değerli arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.
32.yılını kutladığımız TÜRKAV’ in başarılarının devamını diliyorum.
Yüce Allah’ in Türkiye’yi karşılıksız seven Türk Milliyetçilerini muzaffer kılacağına yürekten inanıyorum.
32. Yıldönümünü idrak ettiğimiz bu günde hepinize en derin sevgi ve saygılarımızı sunuyorum.

Son Güncelleme: 09.03.2021 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.