Başkan Kuvvetli: 28 Şubat kara günün adıdır.

28 Şubat 2022 Pazartesi 15:34
Başkan Kuvvetli: 28 Şubat kara günün adıdır.

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, 28 Şubat postmodern darbesinin 25. Yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Kuvvetli: Türk siyasi tarihinin karanlık sayfalarında yerini alan ve "Postmodern darbe" olarak nitelendirilen 28 Şubat 1997'deki MGK toplantısının üzerinden 24 yıl geçti. Türlü bahanelerle toplumsal düzeni korku ve tehlikeli bir sürece sokan kararların alındığı kara günün adıdır 28 Şubat. 28 Şubat ve öncesinde TÜSİAD'ın, medyanın, askerlerin üçlü koalisyonuyla seçimle gelen ve milli olmasından asla şüphe duymadığımız iktidar, korku senaryoları ve nihayetinde askeri tanklarla yıkıldı.

Dönemin iktidarının eksik veya yanlış icraatları olmuş olabilir ancak demokrasiye "balans ayarı" yapacak böylesi bir darbenin Türk milletine  ve devletine düşman olanların dışında kime ne faydası olmuştur? 28 Şubat "Postmodern darbe" girişiminde salınmak istenen bu korku ve tehditlere boyun eğmeyen, adeta tankların dahi durduramadığı dönemin İçişler Bakanı Sayın Meral AKŞENER'in darbecilerle mücadelesini unutmamak gerekir. 28 Subat "Postmodern darbesini" sonuçları itibari ile değerlendirdiğimizde milli  görülse de asla milli olmayan BOP uygulamaları ile görevli kapitalist düzeni devam ettiren bir AK Parti iktidarın gelmesine neden olmuştur. Dönemin kuvvetli ve kudretli bir paşası '28 Şubat etkileri bin yıl sürecek dedi.28 Şubat bin yıl sürmedi şüphesiz ama ülkeye verdiği zararlar hala sürüyor.
Bu 28 Şubat ise o zararları ortadan kaldırmak ve kurucu değerlere dönmek için 6 liderin verdiği mücadelenin ete kemiğe bürüneceği;  güçlendiririlmiş parlamenter sisteme geçişi sağlayacak ortak kararının alınacağı tarihi bir gün olacaktır.

Son Güncelleme: 28.02.2022 15:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.